Rossi helyettesítője az Eb-kijutás után: "Aki kellően éhes, előbb-utóbb megszerzi, amit akar", Izland: "A magyarok fantasztikus nyár elé néznek"

A koronavírusos Marco Rossit helyettesítő Cosimo Inguscio szerint mindenki megértette, hogy ez az utolsó esélyünk az Eb-kvalifikációra.
Csakfoci Admin 2020. november 12., csütörtök 23:52
A koronavírusos Marco Rossit helyettesítő Cosimo Inguscio szerint mindenki megértette, hogy ez az utolsó esélyünk az Eb-kvalifikációra.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 12., csütörtök 23:52

Cosimo Inguscio (Magyarország): "Az első 15-20 percben nehezen találtuk a ritmust. Nem feltétlenül mentálisan voltunk rossz állapotban, hanem taktikailag nem működött minden. Igaz, akadtak, akiken érződött a hatalmas nyomás. Sokkal jobban, mint Walesben, hiszen ott még volt javítási esély a csapat számára, itt ugye, már nem, és akadt, akire ez a teher fékezőleg hatott. Az első 20 perc után aztán elkezdtünk magunkra találni, de egyenlíteni nem sikerült.

A szünetben tanácskoztunk a kapitánnyal is, majd egymás arcába néztünk mindannyian az öltözőben, hogy nyomatékosítsuk, hogy ez a nagy lehetőség kezd kicsúszni a kezünk közül, egész Magyarország esélyét kezdtük elveszíteni egy futballünnepre.

Megértette mindenki, hogy ez az utolsó esélyünk arra, hogy kijussunk arra az Eb-re, amire nagyon vágytunk. Éhesek lettünk a sikerre, és aki kellően éhes, az előbb-utóbb megszerzi, amit akar.

A második félidőben jobban játszottunk, nem mondhatja senki, hogy méltatlanul elvettük volna ezt a győzelmet mástól, mert úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Marcóval folyamatosan kapcsolatban álltunk, az övé a felelősség, és ez így van rendjén ebben a helyzetben. A szünetben videó-konferenciát tartottunk, megbeszéltük, mi a teendő, a cseréket is, de folyamatosan volt kontakt a kispad és közötte, hiszen minden észrevétel hasznos lehet, hogy a helyes útra visszatérjünk.

Erik Hamrén (Izland): "Nagyon csalódott vagyok természetesen, ez érthető, hiszen öt percre voltunk az Európa-bajnokságtól. Gratulálok a magyar válogatottnak, egy fantasztikus nyár elé néznek. A vereség egyik oka az volt, hogy túl szellősen védekeztünk, sok helyet hagytunk a magyar játékosoknak. Mi valóban inkább a védekezésre összpontosítottunk a meccs nagy részében, de voltak jó ellentámadásaink, közel is álltunk ahhoz, hogy megszerezzük a második találatot. A nagy nyomás érződött mindkét csapaton, érezhető volt a tét, talán egy kicsit meg is ijedtünk a túl korai vezetés hatására, de így is az első 45 percben játszottunk jobban. A második félidőben már sokkal többet védekeztünk, a magyarok birtokolták főleg a labdát. Sajnálom a játékosaimat, keményen dolgoztak a nagy álmunk eléréséért, egy ilyen, egymeccses párharcot elbukni nagyon fájdalmas érzés.

Amennyire a magyarok örülnek most, mi annyira szomorúak lehetünk. Az egyik csapat a mennyben érezheti magát, mi a pokolban. Gratulálok a magyaroknak az Eb-re jutáshoz!"

Fantasztikus hajrá: Kijutott az Eb-re a magyar válogatott! | csakfoci.hu

A Bulgária elleni október, 3-1-es győzelmet követően a magyar válogatott az Európa-bajnokságra való kijutásért lépett pályára a zárt kapus Puskás Arénában Izland ellen. Az 5. percben a vendégek előtt adódott az első nagyobb lehetőség: G. Sigurdsson bal oldali szöglete után Pálsson fejelt hat méterről kapura, Gulácsi védeni tudott. A 12.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz