"Ha valaki nem elég jó, azt ki kell mondani" - ezért váltogatja az embereit Storck

A kapitány szerint normális jelenség a rengeteg csere a stábban a válogatottaknál.
Mokány Lajos 2016. november 2., szerda 7:57
A kapitány szerint normális jelenség a rengeteg csere a stábban a válogatottaknál.
Szerző: Mokány Lajos 2016. november 2., szerda 7:57

Nem számít szép mérkőzésre, de szeretné kiszolgálni a szurkolókat jövő vasárnap az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A német szakember szerdán az M4 Sport Sportreggeli című műsorában azt mondta, nagyon jó éven vannak túl, és bízik benne, hogy telt ház lesz a Groupama Arénában az idei utolsó kvalifikációs mérkőzésen.

Hozzátette, természetesen kötelező a győzelem a miniállam válogatottja ellen, de rendkívül fontos lesz, hogy minél gyorsabban gólt szerezzen a magyar csapat, ellenkező esetben ugyanis rendkívül nehéz kilencven perc várhat rá. Hozzátette, a győzelem kötelező, meg kell nyerni a meccset, de meg is fogjuk. Szerinte nem lesz egy szép mérkőzés, sok türelemre lesz szükség, és gyors játékra, főleg a támadójátékban.

Bernd Storck elmondta, várhatóan csütörtökön hirdet keretet - amely 27 fős lesz -, a szakmai stábnak pedig ezúttal nagyjából egy hete lesz a felkészítésre. A szövetségi kapitány szerint ez most elég, hiszen a játékosok megfelelő fizikai állapotban vannak, így most csak a taktikára kell koncentrálni, hozzátette azt is, hogy a csatáraink jó formában vannak, ez is nagy segítség lesz, de a rögzített helyzeteket is igyekeznek jobban kihasználni. A magyar csapat az Andorra elleni összecsapás után két nappal a svédekkel játszik barátságos mérkőzést, akkor búcsúzik majd a válogatottól Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos is. Bernd Storck kijelentette, azok, akik a vb-selejtezőn egy félidőnél többet voltak a pályán, ezen a találkozón nem játszanak, ugyanakkor a búcsúzók mellett több fiatal is lehetőséget kap majd.

Arra a kérdésre, miért változik ennyit a stáb és cserélődik ennyi szakember a szövetségben a korosztályos együttesek mellett - erről itt írtunk bővebben -, így reagált:
- Mindig vannak változások, mert profibbá kell válni. Vannak, akik elhagynak minket, mert például nem elég jók, ezt ki kell mondani. Tőlem ezt várják, hogy a csapatokat tegyem versenyképessé, éppen ezért vannak változások, behozunk új embereket, teszteljük őket, ha nem hozzák a kellő szintet, akkor jön a csere, ez normális jelenség.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz