Gyászol a magyar foci: Elhunyt az utolsó vb-csapatunk fontos játékosa

Életének 63. évében elhunyt Kardos József, korábbi válogatott labdarúgó, aki az 1986-os világbajnokságon is szerepelhetett. 
Dudás Gábor 2022. július 28., csütörtök 9:05
Életének 63. évében elhunyt Kardos József, korábbi válogatott labdarúgó, aki az 1986-os világbajnokságon is szerepelhetett. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 28., csütörtök 9:05

Kardos József 1960. március 29-én született Nagybátonyban, ahonnan játékosként a Salgótarjáni Bányászon keresztül került 1979-ben az Újpesti Dózsához, ahol egyből bajnoki címet (1978-79), később két bajnoki ezüstérmet szerzett, valamint háromszor nyert kupát a lila-fehérekkel a remek hátvéd. Az Újpestben összesen 229 bajnoki és 37 gól fűződik a nevéhez,

1983-ban “Az év labdarúgója” címet is kiérdemelte.

A magyar válogatottban 33 alkalommal szerepelt és 4 gólt szerzett, valamint tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon részt vevő nemzeti csapatnak, mindhárom csoportmeccsünkön pályára is lépett. Emellett hatszoros olimpiai válogatottnak is vallhatta magát.

Az 1991-ben indult edzői karrierje során több felnőtt és utánpótlás csapatot irányított, MLSZ ellenőri tevékenysége mellett legutóbb a Csepel Utánpótlás Sportegyesületnél dolgozott utánpótlás-edzőként, az U7-U9 korosztályoknál - írja a csepeli klub hivatalos Facebook-oldala.

Nyugodjék békében.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz