Mbappé, Ronaldo, Joao Félix? Gulácsi szerint pótolni lehet a nagyobb tudást - interjú

Már az újságárusoknál is kapható a FUTBALL-EB 2021 Magazin, amely a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságot hivatott beharangozni. A lap középpontjában természetesen a magyar válogatott áll, és a számos érdekes cikk, valamint elemzés mellett Gulácsi Péterrel, a magyar válogatott kapusával is olvashatunk egy exkluzív interjút. Ebből közlünk részletet.
Nyikes Zoltán 2021. május 13., csütörtök 16:41
Már az újságárusoknál is kapható a FUTBALL-EB 2021 Magazin, amely a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságot hivatott beharangozni. A lap középpontjában természetesen a magyar válogatott áll, és a számos érdekes cikk, valamint elemzés mellett Gulácsi Péterrel, a magyar válogatott kapusával is olvashatunk egy exkluzív interjút. Ebből közlünk részletet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 13., csütörtök 16:41

Mbappé, Griezmann, Cristiano Ronaldo, Joao Félix, Werner, Gnabry. Elég félelmetes névsor az, amelynek tagjaival farkasszemet kell majd nézned az Eb-n.

– Szerencsére sokukkal szembe kerültem már pályafutásom során, szóval nem először találkoznék velük. De nem csak miattuk ígérkezik nagy feladatnak az Eb-csoportkör, az ellenfeleink keretében rajtuk kívül is csupa világsztár vonul fel. A futball azonban attól is szép, hogy a nagyobb tudást csapategységgel, a helyes taktika megtalálásával, küzdeni tudással időnként pótolni lehet.

De olyan, hogy ennyire sűrítve kapod a világklasszisokat, háromnaponta, talán még nem fordult elő karrieredben. Szellemileg kell leginkább a topon lenni ahhoz, hogy hiba nélkül teljesíts?

– Kétségtelen, ezek azok a csapatok, amelyek a legapróbb megingást is kegyetlenül megbüntetik, szóval ahhoz, hogy legyen esélyed ellenük, mindennek stimmelnie kell. A Bundesligában és a BL-ben azért hozzászokhattam a hasonló szintű terheléshez, amikor a BL-hétköznapot követi egy Bundesliga-rangadó. Az hasonló kihívás. Azt gondolom, nekünk azért feltétlenül segítség lehet a hazai pálya, a szurkolóink biztatása, olyan élménnyel gazdagodhatunk, ami egész életünkben elkísér minket.

A francia, német, portugál játékosok szintjén már csak az jelenti igazából a különbséget, ki az erősebb fejben?

– Minden számít, minden apróságnak szerepe van: hogy mennyire gondolkodsz gyorsan, hogy viseled a nyomást, képes vagy-e helyesen dönteni. A három csoportrivális ezekben az összetevőkben is az elithez tartozik, a legmagasabb szintet képviselik. De a futball már csak olyan, hogy – és erre a tavaszi vb-selejtezők szerte Európában jó példával szolgáltak – egy jó napon, kis szerencsével, kiváló csapatjátékkal sok mindent lehet ellensúlyozni. Az Európa-bajnokság lebonyolításából fakad, hogy egyetlen bravúrgyőzelemmel is tovább lehet jutni, persze két lábbal állunk a földön, jól tudjuk, nem mi vagyunk az esélyesek, de hiszünk magunkban.

A teljes interjú elolvasható a FUTBALL-EB 2021 magazinban, amelynek pontos tartalmáról itt olvashatsz bővebben. A kiadvány kapható országosan az újságárusoknál, a multikban és a benzinkutakon, vagy megrendelhető közvetlenül a www.sportkonyvek.hu webáruházban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz