Gera: "Semmit nem tettem, csak itt voltam" - a török kapitány szerint fizikálisan és mentálisan is jobbak voltunk

A 2-0-s magyar sikerrel végződő mérkőzést követően Şenol Güneş, valamint a Marco Rossit helyettesítő Gera Zoltán nyilatkozott.
Privacsek András 2020. november 18., szerda 23:22
A 2-0-s magyar sikerrel végződő mérkőzést követően Şenol Güneş, valamint a Marco Rossit helyettesítő Gera Zoltán nyilatkozott.
Szerző: Privacsek András 2020. november 18., szerda 23:22

Gera Zoltán többek között elmondta, hogy rengeteget tanult az elmúlt két mérkőzésen.

- Meg akartuk nyerni a mérkőzést, ezért frissíteni kellett a szünetben, főleg elől. Bejöttek a cserék Varga Kevin kiválóan kihasználta a gyorsaságát. Cserélni tudni kell a szövetségi kapitánynak, amit ebben az esetben természetesen Marco Rossi tett meg. Nagyon együtt van ez a csapat, remek társaság, küzdenek, harcolnak egymásért - jó ezt látni. Követtük a másik mérkőzés alakulását, így a szünetben már tudtuk, hogy egy döntetlen is elég lehet a feljutáshoz, és így lehet nyugodtabban játszani, nem kapkodni. De semmi esetre sem akartunk döntetlenre játszani, ezt a játékosok is nyomatékosították egymás között. Ennek megfelelően futballoztunk a fordulás után, mindenki rátett még egy lapáttal, és így sikerült nyerni. Sok hiányzónk volt, de ez egy nagyszerű közösség sikere volt - ezt nagyon megtapasztaltam a napokban. Én ezekhez a sikerekhez semmit nem tettem, csak itt voltam. Azért kerültem ide, mert ez volt a kézenfekvő megoldás, nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehettem, rengeteget tanultam. Ez Marco Rossi érdeme, mert ő rakta össze ezt a nagyszerű közösséget, ő érte el, hogy a játékosok így küzdjenek egymásért, és nem csak szólam, hogy itt nincsenek kezdő- és cserejátékosok. Más válogatottakat biztosan nagyon megviselne, ha ilyen fontos meccsekre, mint az izlandi vagy a mai, elveszítené a szövetségi kapitányát, de ez a csapat, ez a közösség ezt elbírta. Számomra is nagy tanulság volt, hogy milyen egyszerű játék a futballt, ha minden a helyén van, és mindenki tudja egy rendszerben a helyét, és minden jól át van adva a játékosoknak. 

Şenol Güneş, a török szövetségi kapitány:
- Az elsődleges célunk az volt, hogy revánsot vegyünk a magyarokon a hazai vereségért. Ennek szellemében játszottunk, de sajnos nem sikerült nyerni, sőt, ezzel a vereséggel ki is estünk. A magyarok jobbak voltak, mind fizikálisan, mind mentálisan, mi visszafogottak voltunk minden téren, különösen a góljaink előtt voltunk határozatlanok. A magyarok ezzel a győzelemmel csoportelsők lettek, számunkra az egész csoport végeredmény alakulása azért is sajnálatos, mert az előzetesen legerősebbnek tartott szerb válogatottat legyőztük, mégsem tudtunk élni az eséllyel

Olvastad már?
Fantasztikus a magyar válogatott: A törökök legyőzésével feljutottunk az A-ligába!
Egészen fantasztikus évet zártunk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz