Gera és Király az Eb legfurcsább álomcsapatában

Mindketten kultuszhősök lettek.
admin 2016. július 11., hétfő 17:50
Mindketten kultuszhősök lettek.
Szerző: admin 2016. július 11., hétfő 17:50

 

A kiválasztott játékosok személyét övező kultusz és a „hipszter-faktor” – bármit is jelentsen ez – alapján állította össze az Eb álomcsapatát az egyik brit fociportál. Gera Zoltán és Király Gábor is ott van a névsorban.

A Squawka a vasárnap véget ért Európa-bajnokság kultuszhőseit gyűjtötte össze egy csapatban, olyan játékosokat keresve, akik a mutatott játékuk mellett egyéb tulajdonságaikkal vagy akár külsejükkel valami különleges adtak a világnak a torna során.

Így került például a furcsa álomtizenegybe az érdekes védősapkát viselő horvát Vedran Corluka, a legtöbb arctetoválással (kettővel) bíró portugál Ricardo Quaresma vagy az az északír Will Grigg, aki nem is játszott az Eb-n, de dalt is írtak róla és a német Hamburg drukkerei azért könyörögtek félig viccesen a klubvezetőknek, hogy igazolják le a támadót.

Két magyar futballista, Király Gábor és Gera Zoltán is helyet kapott az összeállításban.

A Ferencváros középpályása minden idők legidősebb olyan játékosa lett, aki akcióból gólt szerzett egy Euróba-bajnokságon (37 évesen és 62 naposan), ráadásul a szerző azt sem tudta, hogy a rutinos játékos még futballozik.

„Ha teljesen őszinte akarok lenni, azt hittem, hogy Gera Zoltán hat évvel ezelőtt visszavonult. De örömmel vettük észre, hogy a West Brom történetének legjobb magyar futballistája nagyon is aktív még. Villámcsapás-szerű gólt szerzett Portugália ellen, a torna egyik legszebb találatát jegyezve és nagy szerepe volt abban, hogy Magyarország a legjobb 16 közé jutott” – írták, a „hipszter-skálán” 10-ből 8-asra értékelve Gera „teljesítményét”.

Király Gábor kapcsán is a kor került elő - és persze az a bizonyos mackónadrág. Ugyancsak kiemelte a portál, hogy több láb közötti kidobása volt az újdonsült Eb-rekordernek, mint bárki másnak összesen a tornán (egy).

„Nem az volt a legnagyobb talány az Eb előtt, hogy ki nyeri azt majd, vagy hogy ki lesz a gólkirály, hanem az, hogy Király Gábor ismét viselni fogja-e szürke mackóalsóját. Szerencsére a válasz az „igen” volt. Minden idők legidősebb Eb-játékosa minden találkozón viselte a legendássá lett pamutalsót, méghozzá hiba nélkül, megerősítve azt a mendemondát, hogy a mackója nélkül valószínűleg nem is olyan jó kapus…a ruhadarabért rajongók még a munkába is mackóban jártak, tiszteletüket kifejezve a veterán kapus iránt. Soha ne változz meg, Gábor” – fogalmazott a Squawka, aki 10/10-et adott a hálóőrnek.

Íme, a teljes álomcsapat:

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz