"Feröer leiskolázta a magyarokat" - Szalainak és Dzsudzsáknak is beszólt az Újpest legendája

Göröcs János, az Újpest ötszörös bajnoka keményen kiosztotta a mieinket a Feröer elleni mérkőzés után.
Mokány Lajos 2016. szeptember 7., szerda 8:59
Göröcs János, az Újpest ötszörös bajnoka keményen kiosztotta a mieinket a Feröer elleni mérkőzés után.
Szerző: Mokány Lajos 2016. szeptember 7., szerda 8:59

A legendás támadó ötször nyert bajnoki címet a lilákkal, a válogatottban anno 62 mérkőzésen 19-szer volt eredményes. Ritkán szólal meg a magyar futballról, de a Feröer elleni gól nélküli 90 perc után hosszabban is beszélt. Göröcs úgy látja, ellenfelünk a második félidő elejétől leiskolázta a mieinket, de a korábbi labdarúgó Szalai Ádámot is kritikával illette, de Dzsudzsák Balázs kapcsán is elejtett egy "epés" megjegyzést. A legenda a jochapress.hu oldalnak beszélt hosszabban, ezt idézzük.

Mit várt előzőleg ettől a 90 perctől?

„Mit várhattam volna a világranglista 135. helyezettje, egy kis szigetország legjobbjai ellen? Azt, hogy egyértelmű győzelmet arat a ranglista 19. helyezettje, Magyarország. Erre mi történik? A 2. félidő 10. percétől egyszerűen leiskolázták legjobbjainkat. Aki mást mond, az vagy nem látta a meccset, vagy nem mond igazat. A 0-0-s döntetlenhez pedig csak annyit, hogy aki az ilyen csapatok ellen nem szerzi meg a 3-3 pontokat, annak eleve minimálisak a vb-kijutási esélyei.”

Ön viszont látta az összecsapást. Túl az általános benyomásokon, mit mondana még el?

„Például azt, hogy a játékosaink úgy mozogtak a pályán, mintha a grundon egy alkalmi meccsen lennének, ahol előzőleg senki nem ismerte a másikat. Azt pedig fel nem foghatom, hogy Storck kapitány mit eszik ezen a Szalain? Ez az ember évek óta csak sodródik, hatalmas pénzekért alig-alig van pályán. Storck pedig fenntartás nélkül támogatja., miközben a góllövők – Böde és Nikolics – rendre a kispadon ücsörögnek. Szeretném hallani azok érveit, akik nem értenek egyet velem ebben a kérdésben!?”

A meccseken nagyon sokat jelent a középpályások játéka.

„Ez is egy külön téma. Ki hozza helyzetbe a csatárokat, ha nem a fedezetek? A fiatal ex-fradista Nagy Ádám ugyan most is sokat futott, de többször hátra, mint előre. Storck felfedezettjére, Kleinheislerre ez még inkább áll. Futással viszont még senki nem nyert meccset.”

Évek óta Dzsudzsák Balázst tartják a legjobb magyar játékosnak.

„Őt is sokszor láttam játszani. Hollandiában még jó volt, ez tény. Onnan kezdve viszont az egész pályafutása egy nagy adok-kapok, óriási üzletek és egyre szerényebb szakmai igények. Szegény Albert Flórival egyszer Felcsúton jártunk, ahol ki volt téve egy Dzsudzsák fotó is. Kérdezem Flóritól, mit szólsz ehhez a sráchoz?

És mit válaszolt az egyetlen magyar aranylabdás?

„Azt inkább nem mondanám meg…”

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz