Ettől az öt magyar játékostól tartanak Svájcban - egy lap kiütést ígér

3-0-s tipp is akad, de összeszedték azokat a magyar játékosokat is, akikre figyelniük kell a svájciaknak péntek este.
Dudás Gábor 2016. október 7., péntek 12:46
3-0-s tipp is akad, de összeszedték azokat a magyar játékosokat is, akikre figyelniük kell a svájciaknak péntek este.
Szerző: Dudás Gábor 2016. október 7., péntek 12:46

A 24heures.ch portál vállalkozott arra, hogy felmérje Svájc péntek esti ellenfelének, a magyar válogatottnak erősségeit és kulcsembereit. A cikk egyben figyelmeztetés is a vendégeknek, mondván ez az öt játékos komoly gondot okozhat a pályán Shaqiriéknak. Ők azok:

Dzsudzsák Balázs

Bernd Storck válogatottjának egyik legtapasztaltabb tagja. Bár "csak" az Al Wahda csapatában szerepel, miután pocsék törökországi szezonját követően eligazolt, könnyen eldöntheti a meccset is. Az Eb-n is csapata egyik legjobbja volt, nagy meccset játszott a portugálok ellen, és bár nem túlságosan gyors, igencsak hatékony a kapu előtt. Ezt már a PSV-nél eltöltött időszakában is bizonyította, amikor Európának meg kellett tanulnia vezetékneve első három betűjének helyes sorrendjét. 157 meccsen 55 gólt szerzett holland klubjában.

Gera Zoltán

Annak ellenére, hogy már 37 éves, közel sem felejtett el még futballozni. A Ferencváros  briliáns középpályása tíz év angliai karrier után tért vissza hazájába, és uralja a középpályát. Az Eb után úgy döntött, folytatja még címeres mezben, és ki akar jutni a vb-re is, ehhez egy Svájc elleni győzelem adhatna alapot. A játékos 14 évvel ezelőtt volt először válogatott, épp Svájc ellen.

Kádár Tamás

Balhátvéd, de középen is képes kiemelkedőt nyújtani a védelemben, és 26 éves kora ellenére nagy rutinnal rendelkezik, ami annak köszönhető, hogy már 16 évesen a profik között játszott. A védő szakálla mint egy favágóé, de a pályán higgadt. A Newcastle volt játékosának óriási jövőt jósoltak odaigazolásakor. Petkovic kapitány minden  bizonnyal rá is felhívja majd a figyelmet.

Nagy Ádám

Tudni akarsz valamit a magyar fociról? Akkor itt van ez a nyolc betű: Nagy Ádám. Bár nem akarta senki helyét átvenni, mégis rávetődött a figyelem tehetsége miatt. Berobbant a tavalyi U20-as vb-n, a Ferencvárosban és az Eb-n mutatott teljesítményével a 21 éves labdaszerző középpályás. Mielőtt Bolognába igazolt volna, a Marseille, a Benfica és még az angol bajnok Leicester is felfigyelt rá. Olaszországban ráadásul nem más a társa a középpályán, mint a svájci Blerim Dzemaili. Már eddig is sokat letett az asztalra és még meddig juthat…?

Szalai Ádám

Három éven át zárva maradt előtte a Real Madrid nagycsapatának öltözője, bár a második csapatban, a Castillában szépen termelte a gólokat, mégsem ülhetett Casillas vagy Ronaldo mellé. Úgyhogy a termetéből is fakadó előnyeit a Mainzban kezdte el inkább kihasználni, ahol rá is talált a jó formájára, és nevet szerzett magának. Bizonyíték rá, hogy később a Schalke és a Hoffenheim is felfigyelt rá. Fabian Schär klubja aztán kölcsönadta hat hónapra Hannoverbe, ahol átélhette a kiesés keserű élményét is. Utána viszont visszatér Hoffenheimbe, ahol még mindig képes használni a gólszerző "fullánkját", reméljük, a svájci védelmet nem szúrja majd meg vele!


Mindeközben a fussball.news nevű oldal is hosszabb előzetest adott a meccshez, kiemelve, hgy Svájcnak a sok hiányzó (Djourou, Zuffi, Frei, Moubandje és Xhaka) még gondot okozhta, de nem úgy a magyar válogatott, igaz, Petkovic kapitány és az épp Xhaka helyére pályázó Gelson Fernandes is felhívta a vendégek figyelmét arra, hogy a mieink minden bizonnyal harapni fognak a Feröer elleni 0-0 után.

A portál mindezek ellenére úgy gondolja, hogy

"Svájcnak jobb csapata van, jobb játékosai, a 3-0 pedig tökéletesen lehetséges eredménynek ígérkezik a gyenge magyar csapat ellen"

Ha legalább három gól esne a magyar-svájci vb-selejtezőn, az 4,3-szoros pénzt fizetne - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz