Ennyit kereshetnek a magyar játékosok az Eb-n

Vági Márton MLSZ-főtitkár beszélt nagy vonalakban a premizálásról.
Szerkesztő 2016. június 11., szombat 15:22
Vági Márton MLSZ-főtitkár beszélt nagy vonalakban a premizálásról.
Szerző: Szerkesztő 2016. június 11., szombat 15:22

Vági Márton, az MLSZ főtitkára az M4 Sportnak beszélt arról, hogy nagy vonalakban milyen bevételt jelenthet a magyar játékosoknak az Eb-szereplés. A korábbi sajtóhírek 1 milliárd fölötti bónuszról szóltak (az egész csapatra levetítve), de a pontos összeget egyelőre igazán sejteni sem lehet.

- A tiszta bevételek 30 százaléka a játékosoké, de kérdés például az is, hogy még mennyit tesznek ki a költségek, amelyek napról napra nőnek, Minden mérkőzés díjazása más és más, függ a nézőszámtól is, majd augusztusban derül ki pontosan, mennyit kapnak pontosan a csapatok.

A vezető azt is elmondta, meddig terveznek (reményeik szerint) az MLSZ-nél a nemzeti csapat Franciaországban maradásával.

- 29-én és 30-án is itt kellene lennünk. Reménykedem abban, hogy a 16 közé bejutunk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz