Ekkora csatárzseni kevés volt a világon: 88 éve született Kocsis Sándor - videók

A legendás olimpiai bajnokra és gólvágóra emlékezünk ma RetroGól nevet viselő rovatunkban.
Dudás Gábor 2017. szeptember 21., csütörtök 16:40
A legendás olimpiai bajnokra és gólvágóra emlékezünk ma RetroGól nevet viselő rovatunkban.
Szerző: Dudás Gábor 2017. szeptember 21., csütörtök 16:40

Kocsis Sándor pályafutása során a Ferencvárosban, a Budapesti Honvédban, a svájci Young Fellows Zürichben és az FC Barcelonában játszott. A Magyarországon Kockának, Spanyolországban pedig Aranyfejűnek becézett csatár a válogatottban 68 mérkőzésen 75 gólt szerzett, a magyar bajnokságban 247-szer, míg a spanyolban 42-szer volt eredményes.

Az 1954-es vb-n elért meccsenkénti 2,2-es gólátlaga a mai napig a leghatékonyabb csatárteljesítmény a világbajnokságok történetében.

Az ’54-es világbajnokság gólkirálya 1979-ben Barcelonában hunyt el. 2012-ben, születésének 83. évfordulóján a legendás futballista hazaszállított hamvait a fővárosi Szent István-bazilikában, egykori csapattársa, Puskás Ferenc mellé helyezték el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz