Egy potyagól, két öngól: a magyar válogatott ismét kikapott Leekensszel - videó

Magyar-ausztrál: a vendégek egy potyagóllal szereztek vezetést, a mieink egy öngóllal egyenlítettek, de az utolsó pillanatban Kádár lábáról is saját kapujába pattant a labda, így kikaptunk.
Budai László 2018. június 9., szombat 19:27
Magyar-ausztrál: a vendégek egy potyagóllal szereztek vezetést, a mieink egy öngóllal egyenlítettek, de az utolsó pillanatban Kádár lábáról is saját kapujába pattant a labda, így kikaptunk.
Szerző: Budai László 2018. június 9., szombat 19:27

Egy remek Sallai-megmozdulással kezdődött a mérkőzés: a felé ívelt labdát ügyesen tette maga elé a balszélen, oda-vissza megforgatta az emberét, igaz, utána pontatlanul adott be. Nem sokkal később a másik oldalon is volt egy kísérletünk, Varga Rolandot azonban szerelték. Ezután Vadócz próbálkozott éles szögből kapáslövéssel, de az egyik ausztrál kezéről felvágódott a labda, a bíró nem ítélt 11-est. Az ausztrálok eközben egy lesről lőtt felső léccel, és Kruse közeli, mellé menő lövésével veszélyeztettek. A 31. percben miénk volt az addigi legnagyobb helyzet: Varga R. szerzett labdát, középre passzolt Szalainak, aki ziccerben lőhetett, első kísérletét fogta a kapus, majd újra próbálkozott, ekkor a kapuson már átjutott a labda, de az egyik visszaérő védő mentett.

Nem sokkal később még közelebb voltunk a gólhoz: egy felpattanó labdát Kleinheisler gyönyörűen, ballal, kapásból bombázott a bal felső felé, de a felső léc megmentette az ausztrálokat.

A félidő hajrájában még egy nagy helyzetünk volt: jobboldali szöglet után Kádár fejelt néhány méterről kapura, az egyik védő a gólvonalról mentett fejjel.

A szünetben Leekens egyet cserélt: Gulácsi helyét Dibusz vette át a kapuban. A második félidőben is a mieinké volt az első helyzet: Sallai lőtt 24 méterről kapura egy kifejelt labdát, kísérlete nem sokkal ment a felső léc fölé.

A második játékrész kevesebb helyzetet hozott, az ausztrálok sem tudtak kialakítani nagyobb lehetőséget, mégis gólt szereztek: a 74. percben az egy perce pályán lévő Arzani lőtt 18-ról a bal sarok felé, Dibusz mellényúlt, így a labda a kapuban kötött ki (0-1).

 

A hátralévő időben nem volt komolyabb helyzet, mégis sikerült az egyenlítés: Fiola beadásába Sainsbury botlott bele, a labda így saját kapujába gurult (1-1).

Ez is hiába volt azonban: az utolsó pillanatban ugyanis Kádár lábáról is saját kapujába pattant a labda egy baloldali beadás után, ezzel nyertek az ausztrálok (1-2).

Leekensszel továbbra is nyeretlen a nemzeti csapat: három hazai vereség, valamint egy idegenbeli döntetlen a mérleg.

Magyarország-Ausztrália 1-2 (Sainsbury 88. - öngól, ill. Arzani 74., Kádár 91. - öngól)

Magyarország: Gulácsi (Dibusz - a félidőben) – Lovrencsics (Fiola, 72.), Vinicius, Kádár, Szabó J. – Vadócz, Varga J., Kleinheisler (Eppel, 65.) – Varga R., Szalai (Böde, 62.), Sallai (Varga K., 83.)
Ausztrália: Ryan (Jones - a félidőben) – Risdon, Milligan, Sainsbury, Behich – Luongo (Jedinak, a szünetben), Mooy, Leckie, Rogic (Irvine, 63.)- Kruse (Arzani, 73.), Nabbout (Juric - a félidőben, Cahill, 80.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz