Fotó: Fudbalski savez Crne Gore Facebook

Eb-selejtező: Az NB I-es légiós nem érti a magyarok nyilatkozatát - “Nincs szükség provokációra”

A magyarok elleni selejtezőre készülő kisvárdai Driton Camaj szerint egy generáció nagy esélye áll előttük.
Budai László 2023. június 14., szerda 17:27
Fotó: Fudbalski savez Crne Gore Facebook
A magyarok elleni selejtezőre készülő kisvárdai Driton Camaj szerint egy generáció nagy esélye áll előttük.
Szerző: Budai László 2023. június 14., szerda 17:27

Montenegró-Magyarország mérkőzést rendeznek szombaton 18.00-tól a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Mivel mindkét csapat a tabella első két helyének valamelyikét célozta meg, ráadásul a szerbek két győzelemmel kezdtek, így a találkozó kulcsfontosságú lehet a továbbjutás szempontjából. Ezt vallják Montenegróban is, a vijesti.me honlap a Kisvárda légiósát, Driton Camajt szólaltatta meg az összecsapás előtt.

Jó formában van a magyar csapat, amely fiatal, energikus és agresszív. Öt éve ugyanaz az edző, Marco Rossi irányítja őket, és nagyszerű eredményeket értek el a Nemzetek Ligájában, így kemény találkozó vár ránk. Ami a minőséget illeti, szerintem egyformák vagyunk.

- Azzal a céllal vágunk neki a találkozónak, hogy győzzünk, és a három ponttal jó ritmusban folytassuk a sorozatot. Nem hiszem, hogy elégedettek lennénk az egy ponttal, háromra van szükségünk, ez egy generáció nagy esélye most. Az áttöréshez győznünk kell, és szerintem meg is van a minőségünk ehhez. 

A lap felvetette Camajnak, hogy Szappanos Péter szerint nem vár majd barátságos fogadtatás a magyarokra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szappanos így nyilatkozott az MLSZ Twitter-oldala szerint: “Montenegróban iszonyatosan nehéz mérkőzés vár ránk mind az ellenfél, mind a pálya, mind a szurkolók tekintetében, hiszen csak ötszáz magyar drukker kísérhet el minket, és taktikai szempontból is nagyon nehéz dolgunk lesz.” Lang Ádám beszélt az ellenfél esetleges provokációjáról, de ez sem a fogadtatást érintette, ő ezt mondta: “Az ellenfél játékstílusa is próbára tesz majd minket, és a játékosok karakterét, az esetleges bosszantásokat, provokációkat is kezelni kell, ezeknek nem szabad felülni, a saját játékunkat kell játszani, és a párharcokban fel kell venni a versenyt, ez szerintem meglesz.“

Camaj így reagált a nyilatkozatokra.

Megleptek ezek a mondatok, mert nem vagyunk hajlamosak erre, minden válogatottat a megfelelő módon fogadunk. Nincs ok arra, hogy Magyarországgal ez másképp legyen. Harcolunk majd egymással a pályán, de nincs szükség semmi másra, ahogy provokációra sem. Egy közvetlen csata lesz a második helyért, a két csapat minősége egyforma, remélem, sikerül előnyt kovácsolnunk és nyerünk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz