Eb-selejtező: "A Szlovákia elleni mérkőzés sorsdöntő lesz" – ez lehet az előnyünk Pátkai szerint

A magyar válogatott középpályása, Pátkai Máté elmondta, tudatos volt a helyezkedése a Wales elleni győztes góljánál. A 31 éves játékos büszke a csapat eddigi eredményeire, de tudja, talán a legfontosabb meccs még hátra van.
Nyikes Zoltán 2019. június 15., szombat 15:25
A magyar válogatott középpályása, Pátkai Máté elmondta, tudatos volt a helyezkedése a Wales elleni győztes góljánál. A 31 éves játékos büszke a csapat eddigi eredményeire, de tudja, talán a legfontosabb meccs még hátra van.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. június 15., szombat 15:25

A Wales elleni Eb-selejtezőn ismét győztes gólt szerző Pátkai Máté a molcsapat.hu oldalon elmondta, nem véletlenül járt a lepattanó közelében, hanem Marco Rossi taktikájának részeként.

– A szünetben külön kérés volt, hogy helyezkedjünk közelebb Szalai Ádámhoz, egyrészt nyilván a passzjáték miatt, másrészt az úgynevezett “második labdákért”, lepattanókért, és szerencsére pont egy ilyenből született a gólunk.

Tudatos volt a helyezkedésem, hiszen pont az ilyen helyzetek miatt hívta fel a szünetben a figyelmünket

Cosimo Inguscio, hogy sokszor túlságosan távol helyezkedtünk Ádámtól – emlékezett vissza Pátkai az 1-0-ra megnyert Eb-selejtezőre.

A MOL Vidi FC középpályása hozzátette, természetesen boldogok, hogy sikerült bravúrgyőzelmeket aratniuk, mert korábban az volt a minta a selejtezőkben, hogy az alacsonyabban rangsorolt csapatokat legyőzték, az első két kalapból érkezőtől pedig kikaptak.

– Néha összejött egy-egy döntetlen, de ritkán kaptuk el az elithez tartozó csapatokat. Viszont mióta Marco Rossi irányít minket, nagyon erős csapatokat is legyőztünk. Én közéjük sorolom Walest is. Mindent elmond a csapatról, hogy a játékosai a Premier League-ben és a Championshipben játszanak, ezért komoly bravúr volt, hogy legyőztük őket. Tudtuk, mire számítsunk tőlük, jól feltérképeztük az ellenfelet, és szerencsére a gyenge pontjaikat is ki tudtuk használni – folytatta a 31 éves labdarúgó.

Pátkai kiemelte, a válogatott legnagyobb erénye a szervezettség, Marco Rossi szövetségi kapitány nagy hangsúlyt fektet rá, és működnek is az elgondolásai. A középpályás büszke a csapat eddigi eredményeire, de tudja, talán a legfontosabb meccs még hátra van.

– A Szlovákia elleni mérkőzés sorsdöntő lesz. Óriási lesz a tét valószínűleg mindkét csapat számára.

Az biztosan nem hátrány számunkra, hogy mi szabadnaposak vagyunk, illetve barátságos meccset játszunk az első forduló idején,

a szlovákok pedig kőkemény meccsen Horvátországot fogadják. Mi talán frissebbek leszünk, de akármilyen eredményt érnek is el a szlovákok három nappal korábban, abban biztos vagyok, hogy mindent ki kell adnunk magunkból, ha le akarjuk győzni őket – zárta Pátkai.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz