Rossi: "Bulgária mögöttünk áll, de..." – így értékelte a kapitány a sorsolást

A szövetségi kapitány szerint el kell végezniük az extra munkát, hogy ott lehessenek a részben budapesti rendezésű Eb-n
Nyikes Zoltán 2019. november 22., péntek 13:03
A szövetségi kapitány szerint el kell végezniük az extra munkát, hogy ott lehessenek a részben budapesti rendezésű Eb-n
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 22., péntek 13:03

Ahogyan arról beszámoltunk, péntek délben az UEFA nyoni székhelyén elkészítették a Nemzetek Ligája rájátszásának sorsolását, ami egyben a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezője is lesz. A magyar válogatott Bulgáriában kezd, és ha nyer, a Puskás Arénában harcolhatja ki az Eb-részvételt az izlandi vagy a román együttes ellen.

A nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya, Marco Rossi az MLSZ oldalán értékelte a sorsolást.

Bulgária ugyan mögöttünk áll a világranglistán, de erős csapatól van szó, amely saját közönsége támogatását élvezve játszhat ellenünk. El kell végeznünk ezt az extra munkát, hogy ott lehessünk a részben budapesti rendezésű Eb-n – idézi a kapitányt az MLSZ Twitter-oldala. – Nem is kérdés, hogy kaphattunk volna sokkal nehezebb sorsolást is az elődöntőt illetően, de ugyanakkor abban a helyzetben sem vagyunk, hogy azt mondhassuk, könnyű dolgunk lesz – mondta a sorsolás után Marco Rossi. A jó dolog az, hogy ha viszont ezt a mérkőzést megnyerjük, akkor ugyan egy még erősebb csapat ellen, de hazai pályán játszhatunk majd a rájátszás döntőjében. Ez mindenféleképpen még több motivációt kell, hogy adjon.

Sok munka vár ránk. Először is a legfontosabb, hogy a legjobb játékosaink felépüljenek és jó formában legyenek márciusra.

Folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a gyógyulásukat, megnézni őket személyesen is, aztán pedig a teljesítményüket, majd pedig az ellenfelein elleni stratégiánkat is ki kell alakítanunk. A bolgár válogatott új szövetségi kapitányát már kinevezték, az ő edzői felfogásáról is ki kell derítenünk, amit csak lehet, de Izlandról és Romániáról is mindent meg kell tudnunk annak érdekében, hogy készen álljunk az ellenük játszandó mérkőzésekre – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A rájátszás első mérkőzését március 26-án rendezik Bulgáriában, amennyiben a magyar válogatott nyerni tud, március 31-én lép pályára a döntőben, a Puskás Arénában.

Olvastad már?
Bolgár reakció a sorsolásra: "Nem éghetünk meg Magyarország ellen!"
Georgi Dermendzhiev bolgár kapitány szerint örömködniük nem szabad, de van esélyük kiejteni a magyar válogatottat a jövő márciusi Eb-pótselejtezőn.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz