Fotó: mlsz.hu

Eb 2020: Nagy esélyt kap plusz három magyar játékos - hivatalos

Az eddigi 23 fős játékoskeretek helyett 26 fő nevezését teszi lehetővé az UEFA kizárólag a nyári Európa-bajnokság idejére.
Nyikes Zoltán 2021. május 4., kedd 12:34
Fotó: mlsz.hu
Az eddigi 23 fős játékoskeretek helyett 26 fő nevezését teszi lehetővé az UEFA kizárólag a nyári Európa-bajnokság idejére.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 4., kedd 12:34

Hivatalossá vált, amit korábban már megszellőztetett a nemzetközi sajtó: az UEFA végrehajtó-bizottsága úgy döntött, hogy a világjárványra való tekintettel a részben budapesti rendezésű kontinenstornára

az eddig megszokott 23 fős játékoskeret helyett 26 főt nevezhetnek a résztvevő válogatottak szövetségi kapitányai.

Ugyanakkor az egy-egy mérkőzésre nevezhető keret továbbra is 23 fős marad, mivel a szabály továbbra is mérkőzésenként csak 12 cserejátékos nevezését teszi lehetővé. - írja az mlsz.hu.

A 26 fős keretek névsorát június 1-ig kell leadniuk a csapatok szakmai stábjainak. Súlyosabb sérülés vagy betegség esetén azonban ebben az első csoportmérkőzésig lehetőség van cserére, ezt azonban minden egyes esetben az UEFA-nak is jóvá kell hagynia.

A döntés értelmében, ha egy játékos pozitív koronavírustesztet produkál vagy közvetlen kontaktszemélyként hatósági karanténba kell vonulnia, akkor ő a súlyos beteg kategóriába tartozik ,vagyis a helyére behívható másik játékos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz