Fotó: www.mlsz.hu

Eb 2020: Kiderült, hány magyar szurkoló jutott jegyhez a Puskás Aréna meccseire

Az UEFA több mint 28 millió jegyigénylést rögzített a két és fél millió elérhető belépőre a 2020-as Eb-re. A magyarországi mérkőzésekre 420 ezren szerettek volna jegyet vásárolni.
Nyikes Zoltán 2020. február 14., péntek 12:06
Fotó: www.mlsz.hu
Az UEFA több mint 28 millió jegyigénylést rögzített a két és fél millió elérhető belépőre a 2020-as Eb-re. A magyarországi mérkőzésekre 420 ezren szerettek volna jegyet vásárolni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 14., péntek 12:06

A már kvalifikált csapatok szurkolói csaknem háromszor annyi belépőt igényeltek kontinens-szerte 2019 decemberében a nyári Európa-bajnokságra, mint a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokságra. A legolcsóbb belépő 30, míg a legdrágább 125 euró volt a csoportmérkőzésekre – kezdi beszámolóját az mlsz.hu.

hatvanadik évfordulójához érkező tornát 12 városban – köztük Budapesten – rendezi meg az Európai Labdarúgó-szövetség. A jegyértékesítés első szakaszában még nem lehetett tudni, mely válogatottak lépnek pályára nálunk. Később pedig azon szurkolók vásárolhattak a fennmaradó kontingensből, akik csapatai kvalifikáltak a tornára.

Az elkelt belépők 64 százalékát a rendező országokban vették meg, így Magyarországon is sok szurkoló jutott jegyhez – összhangban az UEFA azon célkitűzésével, hogy az ünnepi Eb közelebb hozza a labdarúgást az emberekhez. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak majd a csapatok. A jelenlegi világbajnok francia és az Európa-bajnok portugál csapat biztosan nálunk csap össze – erre a találkozóra az elkelt jegyek 40 százalékát vásárolták meg Magyarországról; 20,5 százalékát francia, míg csaknem 10 százalékát portugál drukkerek vették meg.

A legtöbb magyar szurkoló a Nemzetek Ligája-rájátszásból kijutó csapat és a portugálok meccsén lesz: az erre a mérkőzésre elkelt jegyek 57,1 százaléka magyar szurkolókhoz került.

A csoport még nem ismert csapata és Franciaország közti találkozóra a belépők 46,3 százaléka, a nyolcaddöntőre pedig 50,5 százaléka jutott hazai szurkolókhoz. Ez utóbbira Angliából érkezett még igény: a belépők 7,3 százaléka került angolokhoz. A decemberi értékesítési szakaszban összesen 420 000-en igényeltek belépőt és a legnépszerűbb a Portugália–Franciaország találkozó volt, melyre jelenleg a jegytulajdonosok 40,1 százaléka magyar.

Természetesen hatalmas az érdeklődés a döntő iránt, amelyre 714 000 jegyigény érkezett – ez a Wembley Stadion befogadóképességének csaknem nyolcszorosa. A szurkolók hasonló számban akartak kilátogatni a müncheni Németország–Franciaország csoportmeccsre, amelyre 710 000 szurkoló próbált bejutni.

Elkeltek „Követem a csapatom” típusú jegyek is. Ezek birtokában a szurkolók részt vehetnek kedvenc csapatuk egy egyenes kieséses szakaszban vívott mérkőzésén, függetlenül annak helyszínétől. Ha az adott csapat nem jut be az egyenes kieséses szakaszba, a jegyek árát 100 százalékban visszatérítik a szurkolóknak.

Azon szurkolók, akik csapata csak a most következő rájátszásból jut ki – két márciusi győzelem esetén tehát a magyar szurkolók is -, áprilisban igényelhetnek majd még a fennmaradt jegyekből. Ezeket „érkezési sorrendben” adja majd el az UEFA – nem pedig sorsolás alapján, ahogy az előző szakaszokban történt.

A felszabaduló jegyek cseréjére, eladására, vásárlására február végétől, kizárólag az UEFA felületén lesz lehetőség. A viszonteladói platformon azok a szurkolók, akik mégsem akarnak kilátogatni egy adott mérkőzésre, ajánlhatják eladásra jegyeiket, amelyeket az eredeti áron lehet megvásárolni. Ez a folyamat természetesen változtat majd a jegybirtokosok most megismert, országok szerinti arányán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Mezőkövesd
Dino Besirovic
A matyóföldi klub kulcsjátékosát hazája egyik élklubja vinné el a nyáron helyi sajtóhírek szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz