Dibusz, Bogdán, Gulácsi: Ki lesz a válogatott kapusa? - ez szól mellettük és ellenük

"Dibusz hátránya, hogy a Ferencvárosban véd" - a jelölteket jól ismerő szakember hosszabban elemezte Bernd Storck kiszemeltjeit a válogatottól visszavonuló Király Gábor pótlására.
Dudás Gábor 2016. augusztus 4., csütörtök 12:22
"Dibusz hátránya, hogy a Ferencvárosban véd" - a jelölteket jól ismerő szakember hosszabban elemezte Bernd Storck kiszemeltjeit a válogatottól visszavonuló Király Gábor pótlására.
Szerző: Dudás Gábor 2016. augusztus 4., csütörtök 12:22

Király Gábor visszavonulása után Bernd Storcknak meg kell találnia azt a kapust, akivel majd nekivág a szeptemberben kezdődő vb-selejtezőknek.  Az elmúlt egy-két évet vizsgálva, négy kapus jöhet számításba: Bogdán Ádám, Gulácsi Péter, Dibusz Dénes és Megyeri Balázs. 

A csakfoci.hu Andrusch Józsefet, korábbi kiváló kapusunkat, a válogatott egykori kapusedzőjét kérte meg, hogy mondja el véleményét a jelöltekről.

- Bogdán Ádámnak védenie kell a Wiganban, neki tilos leülnie a kispadra – kezdte Andrusch. - Meggyőződésem, hogy ő egy Liverpool-szintű kapus, még akkor is, ha a két hibája miatt az aktuális vezetőedző nem szimpatizált vele és végül távoznia kellett.  A kupameccseken azonban kiválóan védett, volt olyan mérkőzés, amikor négy egy az egy elleni szituációban tudott hárítani, egy alkalommal pedig a 11-es párbajban brillírozott. Ádi egy kemény, profi mentalitású kapus, akit biztosan nem vet vissza és nem töri ketté a pályafutását az, ami a Poolnál történt vele. Az egyik meghatározó kapusa lehet a válogatottnak. Bernd Storck döntésén fog azonban múlni, hogy kinek a nevével kezdődik majd a válogatott kezdőcsapata az őszi selejtezőkön. A szövetségi kapitány eddig is kiválóan választotta ki a kapusait és meggyőződésem, hogy ez a jövőben is így lesz.

A másik jelölt Gulácsi Péter lehet, a Bundesligába feljutott Leipzig kapusa.

- A jelöltek közül Gula az egyik legfiatalabb. Sok múlik majd azon, hogy a klubcsapatában megkapja-e a bizalmat. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy megoldja a legnagyobb feladatokat is. Pintér Attilánál volt egy szerencsétlen meccse az északírek ellen, ettől függetlenül kiváló kapusról van szó. Intelligens, nyugodt srác, nem az típus, akinek a meccs előtt "csöpög a vér a szájából".

Dibusz Dénes Gulácsihoz hasonlóan ott volt a nyári Eb-n, de lehetőséghez ő sem jutott.

- Nemzetközi szintű kapus, gyors, labdabiztos, kézzel is kiváló. Hátránya – és ezért most a fradisták nem fognak szeretni - , hogy a Ferencvárosban véd. A Fradi toronymagasan kiemelkedik a hazai mezőnyből, kevés dolga akad a hazai bajnokikon. A saját karrierje érdekében az lenne a jó számára, ha egy külföldi csapathoz igazolna. Több évig dolgoztam vele, egy igazi jó fiú, picit lehetne vagányabb. Igaz, ez a "jófiúság" a meccseken a védéseken nem látszik, de például a 11-es szituációknál egy kapusnak "szemétnek" kell lennie.

A negyedik jelölt Megyeri Balázs lehet, aki most került a Bundesliga II-ben szereplő Fürth csapatába.

- Roppant gyors, a ziccereket remekül védi, labdabiztos, védett a BL-ben, van tehát bőven tapasztalata. Kérdés, hogy játszik-e majd a Fürthben. Az ő hátránya, hogy az elmúlt két évben kevés tétmeccsen szerepelt.

 

A Facebookon Ti is szavazhattok, kinek adnátok bizalmat kezdőkapusként: 

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz