Dárdai fia két út között: "Ha mindkét válogatottból keresnének, akkor a magyart választanám"

Dárdai Pál legidősebb fia, a nemrég a MOL Fehérvárba igazolt Dárdai Palkó az M4 Sportnak elárulta, ha mindkét válogatottból egyszerre keresnék, akkor a szívére hallgatva sokkal inkább a magyart választaná a némettel szemben.
Csakfoci Admin 2021. február 2., kedd 16:16
Dárdai Pál legidősebb fia, a nemrég a MOL Fehérvárba igazolt Dárdai Palkó az M4 Sportnak elárulta, ha mindkét válogatottból egyszerre keresnék, akkor a szívére hallgatva sokkal inkább a magyart választaná a némettel szemben.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. február 2., kedd 16:16

Dárdai Pálkó idén januárban igazolt a MOL Fehérvár FC-hez, második bajnokiján rögtön megszerezte pályafutása első NB I-es gólját. A Németországban a Hertha színeiben nevelkedett 21 éves támadó középpályás interjút adott az M4 Sportnak, amelyben többek közt elárulta, Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlatai, és ha választania kellene, melyik válogatottat választaná.

- Még a papával, de apuval is sok meccsükre jártunk, innen a klub szeretete, ráadásul mivel Balatonon van házunk és Fehérvár úgymond a második otthonom, nem volt nehéz a döntés. Mindenki segítőkész volt az érkezésemkor, a csapat is befogadott, így aztán nagyon jól érzem magam. Fontos volt, hogy ismerem a magyar közeget és ott szeretek játszani, ahol jól érzem magam. A Fehérvárnál a klub dolgozóit és a játékosokat is ismerem.

Palkó elmondása szerint a szakmai szempontokat sem hagyta figyelmen kívül, mikor a fehérváriak mellett döntött.

- A csapat támadó focit játszik, nekem pedig ez fekszik, szeretem, ha támadunk és gólokat rúgunk, plusz nagyon jó edzőnk van. Ami a feltételeket illeti, minden adott a fejlődésemhez, nagyon komolyak az edzőpályák, az öltözők, komoly a stadion is, a stáb is ugyanakkora, mint a Herthánál, úgyhogy elmondható, hogy Bundesliga-szintű feltételek vannak a Fehérvárnál, ahol hosszú távra tervezek. Szorgalmas vagyok, gyors, jó a bal lábam és jó a cselező készségem. Annyi meccset szeretnék játszani, amennyit csak lehet, a többi meg majd kialakul.

Alighanem a részben hazai rendezésű Eb-re készülő magyar válogatott is hasznát venné egy jó mentalitású, tehetséges fiatal támadónak, aki jó hírrel szolgált a nemzeti csapattal kapcsolatban.

- Ha mindkét válogatottból keresnének, akkor a magyart választanám és ha hívnának az Eb-keretbe, természetesen örömmel mennék, de egyelőre keményen kell dolgoznom - zárta az interjút fülig érő mosollyal Dárdai.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz