Fotó: MTI

Csányi és az MLSZ fellebbez az UEFA durva büntetése után: "Remélem, minden szurkoló megérti a szigorú következményeket"

Az MLSZ elnöke szerint akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel jár diszkrimináció vagy rasszizmus esetén. A szövetség válaszlépéseket tervez.
Dudás Gábor 2021. július 15., csütörtök 16:10
Fotó: MTI
Az MLSZ elnöke szerint akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel jár diszkrimináció vagy rasszizmus esetén. A szövetség válaszlépéseket tervez.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 15., csütörtök 16:10

Csányi Sándort, az MLSZ elnökét - valamint a FIFA és az UEFA alelnökét - arról is megkérdezte a Mandíner, mit gondol az UEFA büntetéseiről, amelyek diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zártkapus mérkőzéssel, illetve 100 ezer eurós bírsággal sújtották a magyar szövetséget és válogatottat.

Csányi elmondta, hogy még részletes indoklást vár a döntés kapcsán, de a szövetség mindenképpen fellebbez a döntés ellen. Emellett pedig a kamerafelvételek alapján mindent megteszek azért, hogy akiket felelősség terhel, polgári jogi eljárásban feleljenek a tettükért.

Rendkívül igazságtalan, hogy néhány ember tette, viselkedése miatt több tízezer, a futballért rajongó szurkoló kényszerül a stadionon kívülre. Remélem, végül minden szurkoló megérti, hogy akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel jár diszkrimináció vagy rasszizmus esetén

- nyilatkozta az MLSZ első embere, aki a magyar válogatott Eb-szereplését is értékelte.

- A sorsolás pillanatában azzal kellett szembesülnünk, hogy nagyon erős csoportba került a válogatottunk. A legutóbbi Eb- és NL-győztes Portugália, a legutóbbi vb-nyertes Franciaország és a négyszeres világbajnok Németország mellé. Ez a négyes azonnal meghatározta az elvárást is: becsületes helytállást vártunk el a csapattól. Ezt a célkitűzést a válogatott messze túlteljesítette. Szervezettségben, fizikálisan, csapategység terén, mentalitásával és taktikailag is felnőtt a csoportban szereplő válogatottak mellé. Külön ki kell emelni, hogy mind a három csoportmérkőzésen az elsőtől az utolsó pillanatig magabiztos, küzdő, egy az egy elleni játékot is vállaló csapatot láttunk magyar mezben. Bízom benne, hogy ez az önbizalom a következő időszak mérkőzéseire is megmarad - mondta a Mandínernek Csányi.

Nyitókép: Szecsődi Balázs

Olvastad már?
Foci Eb: "Sportszerű légkört" - Csányi Sándor üzent a szurkolóknak
Csányi Sándor az MLSZ elnöke azt kéri, a vasárnapi Hollandia-Csehország Eb-nyolcaddöntőn sportszerűen szurkoljanak a Puskás Arénába kilátogató nézők.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz