Baráth: "Sallóinak is a válogatottban lenne a helye" - így értékeli az elmúlt évet a védő

A Sporting Kansas védője szerint csapattársának, Sallói Dánielnek is a magyar válogatottban van a helye.
Nyikes Zoltán 2020. január 8., szerda 8:27
A Sporting Kansas védője szerint csapattársának, Sallói Dánielnek is a magyar válogatottban van a helye.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. január 8., szerda 8:27

Az MLS még a pihenőjét tölti, a Sporting Kansas City két, lábtengózáson kapott magyar játékosának, Baráth Botondnak és Sallói Dánielnek viszont már hiányzik a futball. A csatár – amint a DIGI Sport híradójának elmondta - egyenesen úgy gondolja, hogy az amerikai ligának el kellene gondolkodnia azon, hogy rövidítsen a több hónapos téli szüneten.

A Kansas játékosai január végén kezdik meg az alapozást a február 29-én kezdődő MLS-idényre. 

„Nagyon várjuk már az új szezont, tavaly sajnos nem tudtunk bejutni a rájátszásba, de jó igazolásokat hoztunk, már figyeltem, és nagyon várom, hogy összeálljon a csapat, szerintem jól fogunk teljesíteni idén. Ahogy nézem a visszajelzéseket, a szurkolóink is már nagyon izgatottak. Valamit majd változtatnia kell az MLS-nek ezen a hosszú szüneten, mert ez senkinek nem jó, se a játékosoknak, se a szurkolóknak, mindenki túl sokat vár. De összességében nagyon várjuk. Magamról pedig annyit, hogy remélem, sokat fogok játszani, és jönnek majd a gólok, gólpasszok” – nyilatkozta a Sport24-nek Sallói Dániel, akinek a futballéhségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy tengóban remekelt az egyik budapesti teniszcentrumban.

Baráth Botondnak nem volt olyan hosszú a pihenő, hiszen a hátvéd a Wales elleni Eb-selejtezőn is pályára lépett, de nem elégedett feltétlenül a szezonjával. „Felemás éven vagyok túl, mert nagyon jól kezdtem az egész évet egészen nyárig, aztán jött sajnos egy sérülés, kikerültem a csapatból a klubomban. A válogatottal sem sikerült olyan irányt befutni, mint szerettük volna.”

Baráth mindeközben úgy véli, hogy Sallóinak is a nemzeti csapatban lenne a helye. „Danival sokat beszéljük kint, hogy neki is ott lenne a helye. Tavaly sajnos nem tudott annyi gólt rúgni, mint előtte, most idén azon lesz, hogy azt a formáját újra visszaszerezze, és be tudja magát verekedni a válogatottba.”

Az MLS népszerűségét mi sem jelzi jobban, 2021-ben már 27 csapatos lesz a liga, és David Beckham új klubja is debütál majd. „A foci már nagyon népszerű, minden stadion tele van, egyre több város vesz részt a ligában, és ezt nekünk, játékosoknak is nagyon jó látni. Nagyon jó érzés megtelt stadionokban kifutni a gyepre, ilyenkor érzed, hogy körülötted egy kis felfordulás van. Úgy érzem, a foci már nagyon sokat fejlődött, az olyan játékosok, mint Ibrahimovic vagy Carlos Vela, folyamatosan viszik feljebb a színvonalát a ligának. Olvastam, hogy a 25 éven aluli korosztály körében a foci az egyik legnépszerűbb, úgyhogy ez a jövő sportja Amerikában” – fogalmazott Sallói.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz