A balhés afrikai válogatott a magyarokkal készülne a vb-re - sajtóhír

A nemzetközi sajtóban újabb lehetséges felkészülési mérkőzéssel hozták kapcsolatba nemzeti csapatunkat. Ha összejön a meccs, világbajnoki résztvevővel találkozhatunk.
Budai László 2018. január 13., szombat 16:24
A nemzetközi sajtóban újabb lehetséges felkészülési mérkőzéssel hozták kapcsolatba nemzeti csapatunkat. Ha összejön a meccs, világbajnoki résztvevővel találkozhatunk.
Szerző: Budai László 2018. január 13., szombat 16:24

Külföldi lapértesülések szerint a Szenegáli Labdarúgó Szövetség FIFA-ügynököket bízott meg azzal, hogy márciusra felkészülési mérkőzéseket szervezzen le a világbajnokságra készülő válogatott számára. A lap úgy tudja, hogy Panama és Costa Rica mellett már felvették a kapcsolatot Paraguayjal, Szerbiával, Bulgáriával és Magyarországgal is.

Ezek egyelőre tehát csak puhatolózó tárgyalások. Főként azért is, mert a magyar szövetség addig nem akar hivatalosan is lekötni felkészülési mérkőzéseket, amíg nem derül ki, hogy a mieinknek mely csapatokkal kell majd megmérkőzniük az ősszel kezdődő Nemzetek Ligájában (ezzel vélhetően máshol is így vannak). Erről Georges Leekens szövetségi kapitány is nyilatkozott a napokban adott interjújában.

- Tudom, hogy az MLSZ-t nagyon erős csapatoktól is megkeresték barátságos találkozók lehetőségével kapcsolatban, ami természetesen nagyon jó dolog - mondta az mlsz.hu-nak a kapitány. - Ugyanakkor meg kell néznünk a sorsolás eredményét, és az ott kapott ellenfelek alapján kell eldöntenünk azt, hogy mely csapatok elleni meccsek szolgálják majd legjobban a felkészülésünket.

Az is előfordulhat, hogy defenzívebb csapatokkal kerülünk majd össze a Nemzetek Ligájában, ebben az esetben pedig a felkészülésünket is jobban szolgálhatja, ha ilyen stílusú csapatok ellen játsszuk a barátságos mérkőzéseket.

Szenegál az elmúlt időszakban a vb-re jutás mellett egy hatalmas botránnyal került a címlapokra. 2017 márciusában Elefántcsontparttal játszottak mérkőzést Párizsban, de a 88. percben, 1-1-es állásnál a szurkolók elözönlötték a pályát. A biztonsági emberek képtelenek voltak megállítani a drukkereket, akik a játékosokra támadtak. A játékvezető azonnal félbeszakította a meccset, amelyet nem is lehetett befejezni. A két ország egyébként 2012-ben is balhés összecsapást játszott egymással.

A Nemzetek Ligája sorsolását január 24-én tartják, ezután tisztulhat a kép hivatalosan is a magyar válogatott barátságos mérkőzéseinek ellenfelei kapcsán. Korábban arról számoltak be külföldi lapok, hogy Uruguayjal is megmérkőzhetnek a mieink Montevideóban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz