Az U19-es válogatott duplával "állt bosszút" Montenegrón Rossiékért

A Hamburger SV csatára, Beke Péter két gólja döntött a balkáni ország fiataljai ellen.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 7., szombat 15:00
A Hamburger SV csatára, Beke Péter két gólja döntött a balkáni ország fiataljai ellen.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 7., szombat 15:00

A magyar felnőtt válogatott 2-1-es podgoricai vereségét követő napon lépett pályára az U19-es nemzeti csapat is: a Szabadkán megrendezett Vilotic-tornán éppen Montenegró legjobbjai voltak Bene Ferenc tanítványának első ellenfelei.

A találkozót a montenegróiak kezdték jobban, de 10 perc után kijöttünk a szorításból, és a félidő hátralévő részében egyértelmű fölényben futballoztunk - derül ki az mlsz.hu összefoglalójából. A 14. percben megszereztük a vezetést: Skribek Alen a saját térfeléről indult meg a jobb oldalon, kicselezett három védőt is, pontos beadását követően Beke Péter fejelt a bal felső sarokba (0-1). A folytatásban több helyzetet is kialakítottunk, ezek közül egyet a 34. percben gólra váltottunk: ezúttal Radics Márton tette be a labdát a kapu elé, Beke pedig kapásból a léc alá lőtt (0-2), beállítva a félidei állást.

A fordulás után Montenegró ismét átvette az irányítást, de a forgatókönyv hasonló volt, mint az első játékrészben: tíz perc után már a magyar válogatott játszott fölényben. Újabb helyzeteket is kialakítottunk, de ezekből nem született gól, 0-2-vel ért véget a találkozó.

 Mindkét félidő első tíz perce az ellenfélé volt, de megúsztuk a nyomást, és a folytatásban nagyszerűen játszott a csapat. Nem volt látványos a mérkőzés, de taktikailag fegyelmezetten, éretten futballoztunk. A győzelemhez gratulálok a játékosoknak, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy helyzetkihasználásban és a védekezés bizonyos elemeiben javulnunk kell a tétmérkőzésekig – fogalmazott Bene Ferenc a mérkőzés után az MLSZ hivatalos honlapjának.

Vilotic-torna, Szabadka

Montenegró - Magyarország 0-2 (Beke 14., 34.)

Magyarország: Ásványi - Lakatos, Szűcs, Tamás, Körmendi - Kocsis (Hidi 79.), Radics (Farkas 88.) - Skribek (Kovács 79.), Cipf (Sipos 88.), Kalafat (Szabó 46.) - Beke (Halmai 67.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz