Az NB I és a magyar válogatott is "ellopná" a román bajnok 1 millió eurós kapusát - sajtóhír

A románok szerint így "lopná el" Magyarország a kolozsvári CFR tehetséges - és egyébként magyar - kapusát, Hindrich Ottót. 
Dudás Gábor 2022. március 21., hétfő 9:11
A románok szerint így "lopná el" Magyarország a kolozsvári CFR tehetséges - és egyébként magyar - kapusát, Hindrich Ottót. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. március 21., hétfő 9:11

Az elmúlt hónapokban többször is téma volt a romániai sajtóban a Kolozsváron már alapembernek számító Hindrich Ottó lehetséges sorsa az idényt követően.

A 19 éves kapus néhány hete maga is elismerte, hogy a Puskás Akadémia ajánlatot tett érte, amit a román bajnoki címvédő CFR nem fogadott el, de mint fogalmazott, ő maga szívesen kipróbálná magát majd az NB I-ben. Mint ahogy azt sem tagadta Hindrich, hogy ő 100 százalékban magyarnak vallja magát, így nem is lehet kétséges, melyik ország színeit választaná majd felnőtt szinten.

Ehhez képest a romániai ProSport most arról számol be, hogy Magyarország nem csak valamelyik élklubjába, de a válogatottjába is ellopná Hindrichet. "A magyar származású srác a magyarok által Romániából eltéríteni kívánt labdarúgók listájának élén áll" - írják.

A lap szerint hiába hívta meg ismét az U20-as román válogatottba a hálóőrt Bogdan Lobonț szövetségi edző (hatoszor védhetne itt a fiatal portás), alighanem ez lesz az utolsó korosztály a románok szerint, ahol Hindrich nem a magyar mezt viseli majd. A ProSport ugyanis állítólag "kiderítette" a szomszédok, azaz a magyarok tervét a 19 éves labdarúgó megszerzésére, az első lépés efelé pedig a magyar élvonalbeli klubok egyikébe történő átigazolása lesz majd.

"A budapesti szövetség terve a lehető legegyértelműbb és legegyszerűbb. Miután tesztelték a labdarúgó elérhetőségét, az ottaniak arra a következtetésre jutottak, hogy Hindrich következő lépése a Magyarországhoz való alkalmazkodáshoz, ami az egyik fontos klubhoz történő átigazolást jelenti. Így a tehetséges kapus talán soha nem védhet hazánk válogatottjában" - fogalmaznak a románok, mondván innentől már csak egy lépés, hogy Hindrich felnőttválogatott legyen Magyarországon:

A cikkben azt írják, hogy a kapusért már érdeklődő Puskás Akadémia, vagy a Ferencváros lehet majd Hindrich új klubja a nyártól, átigazolásának összege pedig akár az 1 millió eurót is elérheti majd. Hozzáteszik, hogy a hálóőr szerződése még 2024-ig él Kolozsváron.

A 193 centiméter magas Hindrich 17 szezonbeli bajnokiján mindössze 9 gólt kapott és ebből 11 alkalommal egyszer sem tudták bevenni a kapuját.

Olvastad már?
Rossz hír Rossinak: Szalai Attila megsérült a győztes bajnokin és nem játszhat a válogatottban
Épp a válogatott szünet előtt sérült meg Szalai Attila a Fenerbahcéban, amely kezdőként számolt a magyar védővel a Konyaspor elleni 2-1-re megnyert vasárnapi bajnokin. A bekk nem is tud csatlakozni emiatt a nemzeti csapathoz, a helyére a Puskás Akadémia játékosa került a keretbe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz