Fotó: mirror.co.uk

Angol-magyar: Vizsgálatot indított a FIFA a lelátói balhéról, újabb zártkapus meccset kaphatunk - közlemény

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálja az angol-magyar és az albán-lengyel világbajnoki selejtezőmérkőzéseken történt rendbontásokat.
Nyikes Zoltán 2021. október 13., szerda 13:04
Fotó: mirror.co.uk
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálja az angol-magyar és az albán-lengyel világbajnoki selejtezőmérkőzéseken történt rendbontásokat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 13., szerda 13:04

"A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia-Magyarország és az Albánia-Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját" - áll a FIFA szerdai közleményében, amely leszögezte, zérótoleranciát alkalmaz az ilyen "irtózatos viselkedéssel" szemben.

A Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a "kisebb rendbontás", amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid idő belül helyre állt.

Az ugyancsak I csoportban rendezett tiranai összecsapáson még súlyosabb incidens történt, ugyanis közel negyedórára félbeszakadt a mérkőzés. A mindkét válogatott szempontjából sorsdöntő találkozón az albán szurkolók feldühödtek, amikor a lengyelek megszerezték a vezetést a 77. percben, és üvegekkel dobálták a vendégjátékosokat, ezért hosszú ideig állt a játék. A magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette.

Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik, könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés. Az első zárt kapus meccsét már lejátszotta a magyar csapat, ugyanis múlt szombaton üres lelátók előtt fogadta Albániát.

Arról nem szólnak a híradások, hogy az angolok himnusz kifütyülését vizsgálják-e. (MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Átigazolások
MOL Fehérvár
Bogdan Lednev
Ukrán sajtóértesülések szerint Bogdan Lednev a Dinamo Kijev csapatánál kezdi meg a felkészülést, hiszen a Mol Fehérvár nem él - a játékosra vonatkozó - kivásárlási opciójával.
Tigres UANL
Fernando Gorriarán
Mexikón belül vált klubot Fernando Gorriarán, akiért 13 millió dollárt adhat új csapata.
MOL Fehérvár
Malcom Edjouma
Edjoumát a fizetés is az NB I-be csábíthatja - állítják Romániában. Úgy tudjuk azonban, nem az FCSB játékosa az első számú célpont a Vidinél.
Tovább az összes átigazoláshoz
Neked ajánljuk