A válogatott újonca: "Szoboszlai nélkül is jó és erős a magyar csapat" - a világbajnokokról is szó esett

A magyar labdarúgó-válogatott keretébe először meghívott Loic Nego szerint csak a taktikát követve lesznek képesek nyerni csütörtökön Bulgáriában az Európa-bajnoki pótselejtezőn.
Nyikes Zoltán 2020. október 5., hétfő 19:42
A magyar labdarúgó-válogatott keretébe először meghívott Loic Nego szerint csak a taktikát követve lesznek képesek nyerni csütörtökön Bulgáriában az Európa-bajnoki pótselejtezőn.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 5., hétfő 19:42

A MOL Fehérvár FC francia származású játékosa a nemzeti csapat hétfői edzése előtt azt mondta, boldog volt, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a válogatottba, és nagy megtiszteltetés lesz számára, ha pályára is léphet.

– Nagyszerű érzés volt első alkalommal csatlakozni a válogatotthoz, és találkozni a csapattársakkal, akik nagyon kedvesen fogadtak – idézi az mlsz.hu a válogatott egyik újoncát, Nego Loicot. – Persze a vidis csapattársaimra még egy kicsit jobban támaszkodom, de mindenki nagyon segítőkész velem szemben, már fél nap után is egyértelmű számomra, hogy egy nagyszerű közösségbe kerültem. A védelmet tekintve érdekes lehet majd Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel együtt játszani, ami nagyon hasznos lehet számomra, hiszen ők egy erősebb bajnokság topcsapatában játszanak, így egész biztos, hogy sokat fogok majd tanulni tőlük. A legfontosabb azonban az lesz a Bulgária elleni mérkőzésen, hogy pontosan betartsuk a szövetségi kapitány és a szakmai stáb utasításait, és kövessük mindazt, amit előre eltervezünk. Hogy számít-e rám kezdőként a szövetségi kapitány, és ha igen, akkor milyen poszton, még nem tudom, de bármilyen feladatot is fog rám bízni, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy jól ellássam azt.

A Szoboszlai Dominik kényszerű távolmaradására vonatkozó kérdésre úgy felelt: bár a középpályást remek játékosnak tartja, nélküle is jó és erős válogatott a magyar. Nego Loicnak vannak a közelmúltból bulgáriai emlékei, hiszen klubja, a MOL Fehérvár FC két éve a Ludogoreccel játszott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de mint mondja, az akkori események lényegtelenek a mostani összecsapás szempontjából.

– Természetesen azok jó emlékek, de egy válogatott mérkőzést nem lehet összehasonlítani egy klubmeccsel. Egy nemzeti csapat mérkőzései teljesen mások – mondta Nego. – A mostani helyzet, hogy egyes játékosok a világjárvány miatt nem lehetnek itt velünk vagy nem lehetnek végig velünk, mindenkinek rossz, de természetesen így is mindent meg kell tennünk, hogy elérjük a célunkat és megoldjuk a feladatunkat. Az viszont összességében jó dolog, hogy a szurkolók valamilyen mértékben visszatérhetnek a stadionokba, hiszen az ő jelenlétük mindig pluszt jelent. Most ugyan éppen a mi drukkereink nem lehetnek még ott a meccseken, de ami most nekünk hátrány, az novemberben számunkra lesz előny.

A játékos előtt a múlt héten nyílt meg a lehetőség arra, hogy a magyar válogatottban szerepeljen, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség enyhítette a honosításra vonatkozó szabályait. Nego 2019. február 14-e óta magyar állampolgár, de eddig azért nem léphetett pályára a magyar nemzeti együttesben, mert korábban szerepelt tétmérkőzésen a francia U19-es és U20-as válogatottban is, ez pedig kizáró ok volt az országváltáshoz. A 29 éves szélső védő, aki tíz éve játszott legutóbb a francia utánpótlás-válogatottban, 2013-ban érkezett Magyarországra, amikor az Újpesthez szerződött, majd egy rövid angliai kitérőt követően tért vissza a lila-fehérekhez, 2015 nyara óta pedig jelenlegi csapatát, a Fehérvárt erősíti. Nego korábban már többször kinyilvánította, hogy ha a szabályok lehetővé tennék, szívesen szerepelne a magyar válogatottban.

Az MLSZ hétfőn bejelentette, hogy a zalaegerszegi Babati Benjamin nem utazik az októberi mérkőzésekre, mivel a hétvégi bajnokin megsérült, és a vizsgálatok alapján nem lesz bevethető a jövő heti találkozón sem. A magyar szövetség korábban azt is közölte, Sallai Rolandnak a szófiai összecsapást követően kell csatlakoznia a Freiburghoz, a kapus Gulácsi Péternek pedig a vasárnapi, Szerbia otthonában sorra kerülő Nemzetek Ligája-mérkőzés után kell visszautaznia Németországba. Ez azt jelenti, hogy az Oroszország elleni, jövő szerdai NL-találkozót mindketten kihagyják. A két futballistának azért kell korábban távoznia a nemzeti csapattól, hogy a karanténszabályt betartva pályára tudjanak lépni klubcsapatuk következő bajnokiján.

A vírushelyzet miatt Marco Rossi együttese elveszítette egyik legjobbját is, mivel a Red Bull Salzburg úgy döntött - a vonatkozó FIFA-szabályt kihasználva -, nem engedi el Szoboszlai Dominikot a válogatottba, mert a klub három labdarúgója is megfertőződött. A csütörtöki szófiai, és a vasárnapi belgrádi találkozó után a magyarok jövő szerdán játszanak Moszkvában a Nemzetek Ligája B divíziójának negyedik fordulójában. (MTI/mlsz.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz