A török kapitány: "A magyarok a leggyengébbek, de igazi harcosok"

Senol Günes szerint taktikailag és mentalitásban is a török csapat fölé nőtt a magyar válogatott, amely meglepte őket támadásban és védekezésben is.
Dudás Gábor 2020. szeptember 4., péntek 9:13
Senol Günes szerint taktikailag és mentalitásban is a török csapat fölé nőtt a magyar válogatott, amely meglepte őket támadásban és védekezésben is.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 4., péntek 9:13

A megérdemelt 1-0-s törökországi magyar győzelmet követően a hazaiak szövetségi kapitánya, Senol Günes érthető okokból csalódottan értékelte a látottakat.

- Az elenfelünknek megvannak a technikai adottságai, ráadásul agresszívabban is játszottak. Erre pedig nem tudtunk megfelelően reagálni. Jól játszották meg a labdákat, nem erre számítottunk tőlük sem támadásban, sem védekezésben. A mi támadójátékunk viszont túlságosan is lassú volt, túl sok labdát adtunk el, emiatt nem tudtuk elég hatékonyak lenni. A magyarok összességében taktikában és fizikálisan is fölénk nőttek. Mi egyénileg és csapatként sem voltunk a megfelelő szinten, rosszul játszottunk és rossz eredményt is értünk el. Ellenfelünk viszont ki tudta használni a "negatív futballunkból" adódó lehetőségeket. A keretet én állítottam össze, így a vereségért én vagyok a felelős.

A magyaroknak nagy lökést adhat ez a győzelem, még úgy is, hogy az övék a leggyengébb csapat a csoportunkból. Ma igazi harcosok voltak.

(Sabah)

Olvastad már?
Rossi: "A törökök kicsit lebecsültek minket, ennél Klopp vagy Guardiola sem tud többet tenni" - részletes értékelés
Rossi szerint a törökországi első félidő a legjobb játékrész volt, amit a válogatottnál eltöltött időszaka alatt látott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz