A románok is elájultak a magyar válogatottól: "Ők szárnyalnak, mi zuhanunk!"

Európa meglepetéscsapataként tekintenek a szomszédban is Marco Rossi együttesére. 
Dudás Gábor 2022. szeptember 26., hétfő 13:15
Európa meglepetéscsapataként tekintenek a szomszédban is Marco Rossi együttesére. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. szeptember 26., hétfő 13:15

Románia egyik legolvasottabb sportlapja, illetve sportoldala, a Gazeta Sporturilor vezető cikkben tért ki a magyar válogatott Nemzetek Ligája-sikereire, illetve felemelkedésére az európai focipalettán.

"Magyarország folyamatosan feljebb jutott a Nemzetek Ligájában, most pedig a csoportgyőzelem és a Final Fourba jutás küszöbén áll. Az első kalapban szerepelnek majd az Eb-selejtezők sorsolásán és akár ők lehetnek majd az ellenfeleink a közelgő sorozatban" - írják a románok és meg is nevezik azt, aki szerintük a legnagyobb szerepet játszotta a magyar nemzeti csapat eddigi szárnyalásában.

"Mennyire megihlette a magyarokat, amikor 2018. június 19-én Marco Rossit nevezték ki szövetségi kapitánynak! A korábban a Honvédnál és Dunaszerdahelyen is dolgozó olasz szakemberrel Magyarország felemelkedett a kontinentális labdarúgás térképén.

2018-ban a Nemzetek Ligája C-divíziójából indultak, ott második lettek és feljutottak. Két évvel később, a B-ligában már megnyerték a csoportjukat és megint feljutottak. A mostani kiírásban pedig öt forduló után 10 pontont szerezve vezeti a csoportját, kétszer legyőzve Angliát és egyszer Németországot is. Csak Olaszország múlta felül egyszer őket, Cesenában. Tavaly a második egymást követő Eb-re kvalifikálták magukat és minden alkalommal továbbjutottak a Nemzetek Ligájában.

Mostanra pedig eljutottak oda, hogy le tudják győzni a nagyhatalmakat is, vezetik a legnehezebb csoportot és közel kerültek a kontinentális Final Fourhoz is.

Ez idő alatt a mi (mármint a román  - a szerk.) válogatottunk a C-ből a B-ligába emelkedett, a második kiírásban aztán már csak stagnált (a B-ligában 3. hely, Ausztria és Norvégia mögött), jelenleg pedig az utolsó a csoportjában és akár a C-ligába is kieshet!

Magyarország mindig magasabbra és magasabbra tör, mi pedig zuhanunk.

Magyarország feljebb lépett a FIFA-ranglistán is, Románia pedig visszaesett" - vetette össze a két válogatott útját a cikk, amely kiemeli, hogy a magyar csapat ráadásul a talán már legfontosabb célt el is érte az NL-ben, hiszen remek szereplésének köszönhetően a mieink az első kalapban szerepelnek majd az Eb-selejtezők sorsolásán.

A románok meg majd a harmadikban, így akár valóban ellenfelek is lehetünk majd a Németország és a következő Európa-bajnokság felé vezető úton.

Olvastad már?
Az UEFA felfüggesztett büntetése fenyegeti a magyar válogatottat - figyelmeztetés a szurkolóknak
"Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal" - áll az MLSZ, a magyar szurkolóknak szóló felhívásában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz