"A román csapattársaim azt mondták, menjek a magyar válogatottba" - az NB I-et dicséri a csatár

Fülöp István szerint az NB I hamarosan megelőzi majd színvonalban a román ligát. Lehet, ő is szívesen szerződne hozzánk, kedvence a Fradi.
Mokány Lajos 2016. október 1., szombat 10:57
Fülöp István szerint az NB I hamarosan megelőzi majd színvonalban a román ligát. Lehet, ő is szívesen szerződne hozzánk, kedvence a Fradi.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 1., szombat 10:57

Fülöp István kapcsán már írtunk arról, hogy a 26 éves támadónál felmerült a magyar válogatottban való szereplés a román helyett. A 8 bajnokin 7 gólnál járó támadó a DigiSportnak nyilatkozott hosszabban arról, hogyan milyen visszhangja volt a nyilatkozatának, de arról is beszélt, ő hogy látja most a helyzetét.

A támadót először arról kérdezték a Reggeli Startban, hogyan élte meg, hogy nem számolnak vele a román válogatottnál.
- Picit rosszul esett, szerintem beférnék a csapatba, mert kevés gólt rúg a válogatott, legalább a bő keretben helyem lett volna - mondta, aki hozzátette, nem a hirtelen megbántottságból vetette fel, hogy a magyar válogatottban is szívesen folytatná a román helyett.
- A magyar állampolgárságom már gyakorlatilag megvan, de az esküt még le kell tenni, erre a jövő héten sor is kerül. A családommal arra jutottunk, ahonnan előbb érkezik a behívó, arra mondok igent. Bukarestben a magyar nevű játékosokat soha nem szerették, de Botosányban ezzel nem volt gondom, az egyik legjobban kedvelt játékosnak érzem magam. A román keretben egyébként érzésem szerint nehezebb dolgom lenne, ott nagyobb a konkurencia - mondta a támadó, aki viszont azon még nem gondolkodott el, mi lenne abban az esetben, ha egy időben hívnák meg mindkét kerethez, aki hozzátette, jelenleg nagyobb az esély arra a forgatókönyvre, hogy a magyar válogatottban folytatja majd.

A csatár nyilatkozata egyébként Romániában is témát jelentett.
- A válogatott szakmai stábjából a segítő annyit mondott a napokban, továbbra is figyel Christoph Daum, de az MLSZ-től sem volt még konkrét kapcsolatfelvétel az irányomban. Nyilatkozatomnak egyébként komoly visszhangja volt, sokan foglalkoztak vele. Még a román csapattársaim is azt mondták, hogy ha hívnak a magyar válogatottba, egy pillanatra se gondolkozzak, azonnal mondjak igent.

"A magyar liga meg fogja előzni a románt" 

Fülöp kicsit beszélt a klubjáról és a helyi körülményekről is, de arról is, hol helyezkedik el egymáshoz képest a két ország bajnoksága.
- A Botosani benne lenne az első ötben az NB I-ben, nálunk nagyon szeretik a focit, minden meccsen minimum 4000 ember van kint, mi a harmadik-negyedik leglátogatottabb helyszín vagyunk. A román bajnokság erősebb volt az elmúlt években, eddig azt láttam jobbnak, de egyre gyengébb és gyengébb. Most még egy picivel erősebb a román, de idő kérdése, és a magyar liga meg fogja előzni. Gondolkodtam azon is, hogy esetleg az NB I-ben folytassam, könnyebb lenne a dolgom, mert tudom a nyelvet, de egyelőre a jelenlegi csapatomban szeretnék jól teljesíteni, télen majd meglátom, merre tovább - mondta Fülöp, aki elmondta, gyerekkorától a Ferencvárost szereti, szerinte az utóbbi időszakban jól is teljesítettek a zöld-fehérek, akik meglátása szerint idén is megnyerik a bajnoki címet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz