A német kapitány kezében Storck kiszemeltjének a sorsa

Willi Orban sorsát befolyásolhatja a német kapitány látogatása.
Mokány Lajos 2017. január 28., szombat 13:49
Willi Orban sorsát befolyásolhatja a német kapitány látogatása.
Szerző: Mokány Lajos 2017. január 28., szombat 13:49

Igazi rangadót játszanak ma a Bundesligában, az RB Leipzig a Hoffenheim csapatát fogadta. A lipcseiek jelenleg a második helyen állnak, a vendégek a negyediken, ám ők az egyetlenek az idei szezonban, akik még nem szenvedtek vereséget.

A mérkőzés rangját emeli, hogy azt élőben tekinti meg Joachim Löw is, aki elsősorban két támadó szellemű játékosra kíváncsi személyesen: Timo Wernerre a hazaiaktól és Sandro Wagnerre a vendégektől. A német sajtó írásai szerint a szövetségi kapitány először tekinti meg élőben a lipcsei arénában az RB játékosait.

 

A Bild szerint azonban a kapitány végre szeretné felmérni még egy-két potenciális jelöltje teljesítményét. Itt az elsők között említik meg az RB "örökzöld" csapatkapitányát, Willie Orbant, aki esélyes lehet arra, hogy kiérdemelje Löw figyelmét. Aligha véletlenül került be az őszi szezon álomcsapatába.

Mint ismert, a 24 éves védő kiváló formában játszotta végig az őszi idényt, teljesítményére még ezt megelőzően felfigyelt Bernd Storck, aki szerette volna, ha a magyar felmenőkkel is rendelkező játékos a magyar válogatottban szerepelne.

Orban többször is beszélt arról, hogy hamarosan döntést kell hoznia arról, melyik nemzet színeiben szeretne szerepelni. Értelemszerűen ilyen remek teljesítmény után a világ legjobbjai közé tartozó Nationalelf meghívása prioritást élvezhetne nála, és azt is tudni kell, hogy a magyar mellett még a lengyel nemzeti együttes is ott van nála a képben. Ő maga azt mondta, egyik opciót sem zárná ki.

Bernd Storck korábban hosszabban is beszélt kiszemeltjével, sőt, a lipcseiek magyar másodedzője, Lőw Zsolt is próbálta már győzködni a védőt, hogy minket válasszon, de szerinte ehhez az is kell, hogy a német válogatottnál végül ne számoljanak vele komolyabban. A mai teljesítménye is döntő lehet ez ügyben, hiszen Löw most először veszi őt "igazából" szemügyre.

Mobilról olvasod ezt a hírt? Ez érdekelni fog - kattints ide!

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz