Kiderült: A magyar válogatott tagjainak is jár soron kívül a koronavírus elleni oltás

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai is soron kívül kapják meg a koronavírus-elleni oltást - értesült az RTL Híradó. A hírt az MLSZ is megerősítette.
Dudás Gábor 2021. január 31., vasárnap 15:28
A magyar labdarúgó-válogatott tagjai is soron kívül kapják meg a koronavírus-elleni oltást - értesült az RTL Híradó. A hírt az MLSZ is megerősítette.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 31., vasárnap 15:28

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az RTL megkeresésére úgy reagált, hogy

az Operatív Törzs döntése alapján az olimpiára készülő sportolók mellett a márciusban két vb-selejtező mérkőzést is idegenben játszó válogatott tagjai is felvehetik az oltást. Egyelőre még azt mérik fel, hogy a sportolók közül hányan kérik a vakcinát.

Az olimpikonok oltása már pénteken elkezdődött, eddig tíz sportoló, köztük a dél-afrikai edzőtáborba utazó kajakos válogatott keret tagjai kapták meg a Moderna vakcináját.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtökön adott ki ennek kapcsán közleményt:

"Az oltási sorrend alapja az olimpiai kvalifikációs események és a külföldi edzőtáborok időpontjaiból összeállított naptár. A MOB a sportági szövetségekkel közösen 868 fős listát állított össze, amelyen azok szerepelnek, akiknek van esélye a tavalyról idénre halasztott tokiói vagy a jövő februári pekingi olimpián a részvételre. A lista nem tartalmaz egyetlen sportvezetőt sem, mivel nem közvetlenül az olimpiai kiutazásra koncentrál, kizárólag az arra való felkészülésre."

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz