1285 nap után nem Belgiumé a világ legjobb válogatottja - Magyarország újra a TOP 40-ben

2018 szeptembere után először nem Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját - a szervezet csütörtökön tette közzé a tagországok aktuális sorrendjét. A pénteki vb-sorsolás miatt sem mindegy, ki hol áll. 
Dudás Gábor 2022. március 31., csütörtök 12:37
2018 szeptembere után először nem Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját - a szervezet csütörtökön tette közzé a tagországok aktuális sorrendjét. A pénteki vb-sorsolás miatt sem mindegy, ki hol áll. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. március 31., csütörtök 12:37

1285 nap után veszítette el első helyét Belgium a FIFA világranglistáján - a "Vörös Ördögök" zsinórban négyszer (2018, 2019, 2020, 2021) is az élen álltak évzáráskor.

Ennél hosszabb ideig csak Brazília (4699 nap) és Spanyolország (1959 nap) tudott az élen állni, az eddigi harmadik Németországot (1148 nap) lelökték a képzeletebeli dobogóról a belgák.

Az élmezőny:

Az újondült világranglista-vezető tehát Brazília lett, megelőzve Franciaországot, Argentínát és Angliát is a TOP 5-ben. A britek mellett másik két Nemzetek Ligája-ellenfelünk is az élmezőny tagja: Olaszország a 6., Németország pedig a 12. helyen áll.

A márciusban egy meccset megnyerő, egyet pedig elveszítő magyar válogatott egy helyet javítva a 40. pozíciót foglalja el,

Majdnem véglegesek a vb-kalapok

Az aktuális ranglista ezúttal nagy jelentőséggel bír, hiszen ez alapján osztják be a katari világbajnokság csoportjainak pénteki sorsolásakor a kalapokat. A világranglista hét legjobb, vb-résztvevő csapata első kalapos lesz, a másodikba a következő legjobb nyolc kerül, a harmadikba a következő nyolc és így tovább.

Az interkontinentális pótselejtezők két győztese és a 13. kvalifikáló európai gárda (Skócia, Ukrajna vagy Wales) a negyedik kalapban kap helyet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz