Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: A szurkolók fiatalítanának csatárposzton - így állnának fel olvasóink az észtek ellen

A legegyértelműbb döntés a kapuban és a balszélen született, a legnagyobb harc a jobbszélen és a csatárposzton volt.
Budai László 2023. március 23., csütörtök 13:56
Fotó: mlsz.hu
A legegyértelműbb döntés a kapuban és a balszélen született, a legnagyobb harc a jobbszélen és a csatárposzton volt.
Szerző: Budai László 2023. március 23., csütörtök 13:56

A csakfoci.hu hagyományos módon ezúttal is megkérdezte olvasóit, hogy ha Marco Rossi helyében lennének, akkor hogyan állítanák össze a mieink kezdőcsapatát a csütörtök esti, Észtország elleni felkészülési mérkőzésre. Nézzük, hogy a szurkolók, melyik 11-nek szavaztak bizalmat.

A kapusoknál ezúttal igen egyértelmű volt a helyzet, a Ferencváros kiváló játékosa, Dibusz Dénes a szavazatok 81 százalékát besöpörte. Igaz, igen szép eredményt ért el mögötte két "kollégája", a 25 éves Demjén Patrikot (ZTE), valamint a mindössze 20 esztendős Hegyi Krisztiánt (West Ham) is megnézték volna körülbelül 10-10 százaléknyian. A sérült Gulácsi Péterre értelemszerűen nem lehetett voksolni.

A védők között sem változtattak volna olvasóink a jól megszokott és már igen régóta stabil hármason, az Orbán, Lang, Szalai Attila trión - közülük Orbán helye volt a legegyértelműbb, őt a Fener hátvédje, majd az Omonia labdarúgója követte a szavazatok számát tekintve.

A jobbszélső pozíciójában volt a legkomolyabb verseny, amelyet végül Bolla Bendegúz nyert (38 %), kicsivel megelőzve a 31-31 %-ig jutó Botka Endre, Nego Loic párost. A balszélen már sokkal egyértelműbb döntés született, Kerkez Milos 89 százalékkal utasított mindenkit maga mögé.

Továbbra is kirobbanthatatlan a helye a klubcsapatával a Serie A-s feljutásra pályázó Nagy Ádámnak a középső középpályások között, talán némileg meglepő, hogy mellé ezúttal nem a télen klubot váltó és a már a görög bajnoki címre hajtó Kleinheisler Lászlót, hanem a DAC-cal a történelmi első szlovák aranyért küzdő Kalmár Zsoltot tennék a drukkerek.

A két támadó középpályás helye is betonbiztos, itt természetesen Szoboszlai Dominik (77 %) és Sallai Roland rohamozhat.

Szalai Ádám visszavonulásával a legérdekesebb kérdés az volt, hogy melyik támadó kapná meg a lehetőséget a fanatikusoktól: szavazásunk alapján a télen a német másodosztályú Hamburgba szerződő, 20 éves Németh András (39 %), igaz, nem sokkal áll mögötte Ádám Martin, aki fantasztikus 2022-es éve után idén egyelőre többnyire csere a dél-koreai Ulsanban.

A magyar válogatott kezdőcsapata a csakfoci.hu olvasóinak szavazatai alapján

Dibusz - Orbán, Lang, Szalai A. - Bolla, Nagy Á., Kalmár, Kerkez - Szoboszlai, Sallai - Németh A.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz