Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: A mieinket is szóba hozták az egyik Eb-bázissal, de gyorsan le is mondtak róluk

A Bajorországban elhelyezkedő Rottach-Egern "keresi" azokat a csapatokat, amelyeket vendégül láthat az Eb-n.
Budai László 2023. december 12., kedd 14:00
Fotó: mlsz.hu
A Bajorországban elhelyezkedő Rottach-Egern "keresi" azokat a csapatokat, amelyeket vendégül láthat az Eb-n.
Szerző: Budai László 2023. december 12., kedd 14:00

A német merkur.de cikkében azt találgatja, hogy lesz-e olyan Európa-bajnoki résztvevő, amely a Németország déli részén, Bajorországban található Rottach-Egernben készül majd a tornára és/vagy esetleg ott száll meg az Eb ideje alatt. A lap szerint azon csapatok esetében jöhet szóba a helyszín, amelyek Münchenben, Stuttgartban vagy Frankfurtban játszanak majd a csoportmérkőzések során, ugyanis utóbbi két helyszín ugyan már repülős utazást igényelne, de még mindig igen közeli lenne az adott válogatott számára.

Mivel a magyar válogatott két mérkőzését (a második, Németország és a harmadik, Skócia ellenit) is biztosan Stuttgartban játssza, így a lap a mieinket is megemlítette azon együttesek között, mint amelyek szóba jöhetnek a helyszínnel kapcsolatban. Mivel azonban Münchenben nem játszanak Szoboszlai Dominikék, ráadásul az első meccsük jóval északabbra, Kölnben lesz, ezért gyorsan "le is mondtak" Marco Rossi együtteséről.

A Rottach-Egern - Stuttgart táv autóval


Fotó: Google Maps

Így Dánia érkezésére láttak esély, amely Münchenben, Stuttgartban és Frankfurtban is játszik egy-egy meccset, de friss hír, hogy a dánok végül a Stuttgarttól kissé dél-nyugatra található Freudenstadtot választották végül. Esetleg még az a Szerbia futhat be Rottach-Egernbe, amely kétszer legalább Münchenben szerepel, igaz, Angliával pedig Gelsenkirchenben találkozik.

A mieink csoportjából Svájc bázisa már ismert, az annak ellenére is Stuttgartban lesz, hogy a csapatuk abban a városban nem játszik majd csoportmeccset, míg a merkur.de szerint a németek Herzogenaurachban szállnak meg.

Olvastad már?
Rossi stábtagja: "Az Eb-selejtezők alatt nagyjából 95 százalékban eltaláltuk az ellenfél kezdőcsapatát" - interjú
2022 decembere óta segíti a magyar válogatott videóelemzőjének, Beregi Istvánnak a munkáját Simon László, aki a nemzeti csapat mellett asszisztensedző-videóelemző szerepkörben az NB II-es Kazincbarcika sikereiért is dolgozik. A fiatal szakemberre az MLSZ videóelemzői képzésén figyeltek fel, azóta pedig ő felel a válogatott ellenfeleinek feltérképezéséért. Simon főként a riválisok pontrúgásait, szögleteit és szabadrúgásait elemzi, valamint próbál minden munkafolyamot előkészíteni a stáb számára. A szakember korábban többek között a Sajóvölgye Focisuli és a DVTK Labdarúgó Akadémia munkáját is segítette, most pedig a 2024-es Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapatnál tevékenykedik Marco Rossi stábjában. Simon a csakfoci.hu-nak adott interjújában a válogatottnál zajló munkáról, a Kazincbarcika idei szezonjáról, valamint a videóelemzés hazai helyzetéről is beszélt. Emellett elmondta, mikor érezték a videóelemzések legnagyobb hatását a válogatott játékosai, valamint kitért rá, hogy készülnek az Eb-csoportellenfelekre az A-válogatott elemzői. Interjú Simon Lászlóval.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz