Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: A Debrecen védője úgy készül, hogy már Montenegróban kezdhet az Eb-selejtezőn

Így várják a magyar válogatott tagjai a Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőket.
Budai László 2023. június 5., hétfő 17:34
Fotó: mlsz.hu
Így várják a magyar válogatott tagjai a Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőket.
Szerző: Budai László 2023. június 5., hétfő 17:34

Minden mérkőzés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a válogatott egyenes ágon kijusson a labdarúgó Európa-bajnokságra, így a következő kettőre, a montenegróiak elleni idegenbeli és a litvánokkal szembeni hazai összecsapásra is így tekint Botka Endre. A Ferencvárossal újabb sikeres idényt záró 28 éves, 21-szeres válogatott védő a hétfői, telki doorstep sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy múlt hétfőn a családjával elutazott pihenni, és sikerült feltöltődnie. Emlékeztetett rá, az hogy most hosszabb idő áll rendelkezésre a jövő szombati első mérkőzésig nem szokatlan, mert a nyári időszakban így szokott lenni. A válogatott stabil teljesítményét annak a rendszernek tudja be, amelybe ha egy új játékos érkezik, "gyorsan fel tudja venni a taktikai utasításokat". A Debrecennel bronzérmesként záró Ferenczi János felszabadultan jött Telkibe.

- Nagy önbizalommal, boldogan érkeztem, mert nagyon jól sikerült az idény lezárása, odaértünk a dobogóra. Ilyenkor nem érzi az ember a fáradtságot - jelentette ki, hozzátéve, hogy teljesen felkészült. Ő is töltött pár napot a családjával és most úgy készül, hogy akár az első mérkőzésen szerephez juthat, még akkor is, ha - mint azt megjegyezte - nem ez a realitás. "Mindig készen kell állni" - szögezte le. A 32 éves Ferenczi 2019 szeptemberében Montenegróban mutatkozott be a válogatottban.

Nagyon jó ellenfélre számítok. Megtapasztaltam már az ottani közeget, hangulatot, mondhatom, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz

- vélekedett. Az újonc Szalai Gábor, az ezüstérmes Kecskemét négy nap múlva 23 éves védője még utánpótlás válogatott sem volt, így egy kis lámpalázzal érkezett Telkibe.

- Tudtam, hogy befogadó közösség fog várni, tudtam azért aludni az éjjel - árulta el. Elmondta, hogy edzője, Szabó István a kerethirdetés után gratulált neki és biztatta őt, és szerinte fog majd beszámolót kérni a válogatottnál töltött időről.

Úgy jöttem ide, hogy szeretném átérezni a hangulatot, belekóstolni ebbe az egészbe. Azért dolgozom, hogy pályára léphessek, ha nem is most, de a közeli jövőben

- mondta. A válogatott keretből még többen hiányoznak és egyelőre nem is bentlakásos rendszerben zajlik a felkészülés. A hétfő délutáni tréninget követően a héten délelőtt lesznek majd az edzések. A G-csoportban szereplő magyar válogatott, amely márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, jövő szombaton Montenegróban lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz