Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar válogatott: "A bosszantásokat, provokációkat is kezelni kell" - lekéste a gépet a támadó, ezért nem teljes még a keret

Lang Ádám és Csoboth Kevin már sajtótájékoztatón beszélt a magyar válogatott következő mérkőzéseiről. Gazdag Dániel géplekésés miatt még úton van Amerikából.
Budai László 2023. június 12., hétfő 18:40
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Lang Ádám és Csoboth Kevin már sajtótájékoztatón beszélt a magyar válogatott következő mérkőzéseiről. Gazdag Dániel géplekésés miatt még úton van Amerikából.
Szerző: Budai László 2023. június 12., hétfő 18:40

Kemény csatára számít Montenegróban Lang Ádám, de úgy véli, ha végig fókuszban marad a magyar labdarúgó-válogatott, elhozhatja a három pontot a szombati Európa-bajnoki selejtezőről.

Az ellenfél játékstílusa is próbára tesz majd minket, és a játékosok karakterét, az esetleges bosszantásokat, provokációkat is kezelni kell, ezeknek nem szabad felülni, a saját játékunkat kell játszani, és a párharcokban fel kell venni a versenyt, ez szerintem meglesz

- vélekedett a hétfői, telki sajtótájékoztatón az 57-szeres válogatott védő. Arra a kérdésre, jelent-e a számára nagyobb felelősséget az, hogy ő az egyik legrutinosabb játékosa a válogatottnak, úgy reagált, ezt nem érzi.

- Minden egyes alkalommal, amikor lehetőséget kapok, tudom, hogy ez mivel jár. Mindenkinek megvan a felelőssége - mondta, ugyanakkor hozzátette, hogy az évek során megszerezett tapasztalatot igyekszik átadni. - A kommunikációnak fontos szerepe van a pályán, ezt nevezem én felelősségnek. Igazi csapattá értünk, segítenünk kell a másikat, mindenféle apró részlet fontos lehet - vélekedett. A szezonját hektikusnak nevezte, azzal viszont elégedett volt, hogy klubcsapatában, a ciprusi Omonia Nicosiában, valamint a válogatottban is sok játéklehetőséget kapott.

Csoboth Kevin, az Újpest 22 éves, kétszeres válogatott szélsője azt mondta, kicsit más úgy érkezni Telkibe, hogy már ismeri a közeget.

- De most is az az érzésem, hogy nagyon jó hangulat van itt a válogatottnál, és ennek nagyon örülök. Bizakodva várom a mérkőzéseket - kezdte nyilatkozatát.
Megismételte, amit már korábban is említett, hogy nem volt egyenes az útja a válogatottságig, és köszönetet mondott az Újpestnek, amelynél megadták neki a lehetőséget a bizonyításra. Örül, hogy meghívót kapott a válogatottba, de jelezte, hogy nem akar itt megállni, rendszeresen jó teljesítményt szeretne nyújtani.

- Óriási motiváció itt játszani a válogatottban, és utána visszamenni a klubcsapathoz - reagált arra, hogy mennyi pluszt ad a válogatottság. A montenegróiak elleni, idegenbeli és a litvánokkal szembeni hazai mérkőzést illetően úgy fogalmazott, mindkettő keménynek ígérkezik.

- A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, természetesen nehéz lesz, de koncentráltsággal, odafigyeléssel meglehet a három pont - mondta.

A válogatott keret szinte teljes, egyedül Gazdag Dániel, a Philadelphia Union támadója hiányzik, aki a hétvégi mérkőzése után lekéste a gépét, így keddre érkezik meg a telki edzőtáborba. A G-csoportban szereplő magyar válogatott, amely márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, szombaton Podgoricában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.
(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz