Fotó: mlsz.hu

Magyar-szerb: Itt a szurkolók válasza Rossi nagy fejtörőjére – NB I-es védőt kezdetnének Orbán helyén

Valamivel kevesebb mint 3000 szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, Szerbia elleni Eb-selejtezős mérkőzés előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Nyikes Zoltán 2023. október 14., szombat 16:12
Fotó: mlsz.hu
Valamivel kevesebb mint 3000 szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, Szerbia elleni Eb-selejtezős mérkőzés előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 14., szombat 16:12

A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, Szerbia elleni hazai Eb-selejtezőre.

Marco Rossi helyett kezdőcsapatot összeállító drukkerek közül közel háromezren döntöttek úgy, hogy besegítenek a kapitánynak és a válogatottnak, valamivel több mint 24 óra alatt jött össze ennyi voks. A szurkolók a már megszokottnak mondható, az utóbbi időben legtöbbször alkalmazott 3-4-2-1-es felállást követve szavazhattak.

A kapuban továbbra is meggyőző fölénnyel nyert Dibusz Dénes, a Fradi kapusa a szavazatok 89%-át zsebelte be, mögötte Gulácsi Péter másodikként csak 9%-ot kapott. A védelem közepének összetétele viszont már közel sem volt ilyen egyértelmű. Abban nem volt meglepetés, hogy Lang Ádám (45%) és Szalai Attila (41%) is egyértelműen bizalmat kapott az olvasóktól, Willi Orbán helyettesítésére viszont szoros küzdelem alakult ki, végül a Fehérvár FC védője, Fiola Attila lett a befutó 26%-kal, mögötte kevéssel maradt le Botka Endre (22%), de Mocsi Attila is kapott 16%-ot.

A baloldalt kisajátította magának Kerkez Milos (92%), de a túloldalon sem igazán volt kihívója Nego Loicnak (56%) - a jobbszélen Sallai kapott még 19%-ot, míg Bolla Bendegúz 14%-ot. A középpálya közepére is a már jól megszokott duót, Nagy Ádámot (29%) és Styles Callumot (34%) tennék a szurkolók, de sokan Szoboszlai Dominikot (26%) is ezen a poszton, azaz kissé visszavonva kezdetnék, illetve Kalmár Zsolt is kapott 17%-nyi voksot.

A Liverpool sztárját végül a válogatottban megszokott helyére, a csatár mögötti támadó középpályás posztjára szavazták be a drukkerek, itt ugyanis 68%-ot kapott, mellé pedig Sallai Roland is nagy fölénnyel, 58%-kal futott be. Csatárkérdés sincs az olvasóinknál, Varga Barnabást a voksolók 92%-a tenné a kezdőbe, Gazdag Dánielre (5%) és Ádám Martinra (3%) is alig érkezett szavazat.

A szurkolók kezdőcsapata Szerbia ellen

Dibusz - Lang, Fiola, Szalai A. - Nego, Styles, Nagy Á., Kerkez - Szoboszlai, Sallai - Varga

Olvastad már?
Rossi: "Nem mi lettünk a fenoménok csapata", Dibusz: "Semmivel sem mondanám magunkat esélyesebbnek" - így várjuk a szerbek elleni Eb-selejtezőt
Rossi nem középpályásként vagy támadóként, hanem egészpályás játékosként számol Szoboszlaival. Dibusz szerint nem egy, hanem tíz játékosnak kell pótolnia Willi Orbánt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz