Magyar lehet a világ legmagasabb kapusa: "Akit még nem emeltek át mérkőzésen" - fotó

Papíron nincs nála magasabb hálóőr, sőt, futballista sem - a megyei foci óriása a kézilabdáról, majd a kispályás fociról tért át a labdarúgásra.
Dudás Gábor 2019. február 22., péntek 10:29
Papíron nincs nála magasabb hálóőr, sőt, futballista sem - a megyei foci óriása a kézilabdáról, majd a kispályás fociról tért át a labdarúgásra.
Szerző: Dudás Gábor 2019. február 22., péntek 10:29

Néhány napja számoltunk be arról, hogy igen látványos gólt kapott a papíron a világ jelenleg legmagasabb kapusának számító 26 éves dán hálóőr, Simon Bloch Jörgensen az angol hatodosztályban.

Bár hivatalos lista nincs a legmagasabb játékosokról, az amerikai howtheyplay.com sportblog néhány hónapja készített összeállítást a téma kapcsán, e szerint valóban a dán óriás a legnagyobb azon kapusok közül, akiknek a magasságát nyilvántartják - nyilván a profi vagy magasabban jegyzett osztályokban egyszerűbb az adatgyűjtés, a lista aligha tekinthető emiatt teljesnek.

A legmagasabb aktív kapusok ezen lista szerint:

1. Simon Bloch Jörgensen (dán, Dulwich Hamlet) - 210 centiméter

2. Kristof Van Hout (belga, Standard Liége) - 208

3. Tonny Brogaard (dán, Frem) - 206

4. Vanja Ivesa (horvát, NK Opatija) és Daniel Müller (német, legutóbb Augsburg II) - 205-205

6. Jason Mooney (északír, Cliftonville) - 204

7. Costel Pantilimon (román, Nottingham Forest) és Aaron Chapman (angol, Peterborough United) - 203-203

9. Vanja Milinković-Savić (szerb, Torino / Ascoli), Paolo Domenico Acerbis (olasz, legutóbb Trevigliese), Lazar Jovisić (szerb, Inđija), Demba Thiam (szenegáli, Viterbese Castrense) - 202-202

Azonban cikkünkre reagálva a Tolna megyei I. osztályú Dunaföldvár klubigazgatója, Hagymási Zoltán - korábban az NB I-ben, Tatabányán, Siófokon és Diósgyőrben is dolgozott másodedzőként a szakember - a legnagyobb közösségi oldalon tett közzé egy képet, amelyen a csapat kapusával, a 26 éves Hruby Tamással együtt látható. Íme, a szöveg:

"Pár napja írta a Csakfoci, hogy átemelték a világ legmagasabb kapusát a 26 éves dán kapust, Simon Bloch Jörgensent, aki 210 cm és az angol hatodosztályban véd.

Nekünk is van egy kis termetű kapusunk, akit még nem emeltek át mérkőzésen. Megye I. osztályban véd. Hruby Tamásnak hívják és 216 cm. Tehát akkor Ő jelen pillanatban a világ legmagasabb kapusa."

A tehát 216 centiméter magas Hruby 2014 óta véd Dunaföldváron, korábban kézilabdázott, majd kispályán focizott.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2143748992356788&set=a.371646079567097&type=3&theater

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Tovább az összes átigazoláshoz