Szabics: "Mi nem bírózunk"; Oenning: "Amikor idejöttem, célul tűztem ki a Magyar Kupa megnyerését"- edzői értékelések

Így értékelte a két vezetőedző a MOL Fehérvár FC-Újpest (0-1) Magyar Kupa-döntőt.
Csakfoci Admin 2021. május 4., kedd 8:47
Így értékelte a két vezetőedző a MOL Fehérvár FC-Újpest (0-1) Magyar Kupa-döntőt.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 4., kedd 8:47

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): - Gratulálunk az Újpestnek a kupagyőzelemhez. Saját magunkban keressük a hibát, hiszen ezt a mérkőzést magunk miatt veszítettük el, azonban mi tisztelettel győzünk és büszkén veszítünk. Az Újpest nem sokat tett az első félidőben a mérkőzésért. Azáltal, hogy nem tudunk gólt szerezni, görcsössé vált a csapat. Az Újpest egyre jobban beledolgozta magát a mérkőzésbe, és megnehezítette azt, hogy feltörjük a mély védekezést. Sokat kell még azon dolgoznunk, hogy keressük a lehetőségeket a gólszerzésre és meg is találjuk őket. Ahogy mondtam, nem bírózunk, ez nem vall ránk. Tisztelettel győzünk és büszkén veszítünk, és saját magunkban keressük a hibát, nem másokban. Négy támadónk volt a pályán, akik a leghatékonyabbak voltak a szezonban. Nem ezen múlott, hogy nem szereztünk gólt, egy kicsit talán tompábbak voltunk a megszokottnál. Nem voltunk olyan pozícióban, ahol kellett volna lennünk. Ezért nem voltunk eléggé gólra törőek ezen a mérkőzésen. De az első félidőben teljesen rendben volt a játékunk. (M4 Sport)

Michael Oenning (Újpest): - Nagyszerű ez a nap az Újpest számára, most megkaptuk azt az érzést, hogy érezhetjük a szurkolók támogatását. A 123 perc története magáért beszélt, koncentrált és szervezett játékot mutattunk be. Eleinte kissé visszaálltunk, próbáltuk kiismerni ellenfelünk gyenge pontjait, ekkor a Vidi többet volt a térfelünkön. Ezt követően harapósabbak lettünk és az ellenfelünk is érezte, hogy nem lesz könnyű megverni minket. A hosszabbításban a két piros lap és a gólunk megpecsételte ellenfelünk sorsát, 9 játékossal nem volt esélyük legyőzni minket. Megérdemeltük a győzelmet, nagy erőfeszítéseket tettünk érte. Amikor az Újpesthez jöttem, kitűztem célnak a Magyar Kupa megnyerését. Ekkor a játékosok talán még nem gondolták, hogy ez megvalósítható, de én már a Fradi elleni vereség után is azt mondtam, hogy jó úton vagyunk. Számomra is különleges nap a mai, nem minden nap nyer az ember kupát. Ha sikerül ezt a csapatszellemet továbbvinni és tudjuk kicsit optimalizálni a keretet.

Olvastad már?
MOL Magyar Kupa-döntő: Az Újpest a hosszabbításban győzte le a 9 emberrel küzdő Vidit - videó
Az Újpest története során 11. alkalommal hódította el a Magyar Kupát, miután Kastrati a 101. percben egy lesgyanús találattal eldöntötte a mérkőzést a 9 emberre fogyatkozott Vidi ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz