MK-elődöntő: A Kövesd elveszítette az edzőjét a visszavágóra; iksz a Vidi ellen – videók

A Mezőkövesd vezetőedzője a kiállítás sorsára jutott a címvédő, MOL Fehérvár FC elleni Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A mérkőzés 1-1-el ért véget, így a fehérváriak várják előnyösebb helyzetből a visszavágót.
Csakfoci Admin 2020. május 23., szombat 19:54
A Mezőkövesd vezetőedzője a kiállítás sorsára jutott a címvédő, MOL Fehérvár FC elleni Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A mérkőzés 1-1-el ért véget, így a fehérváriak várják előnyösebb helyzetből a visszavágót.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 23., szombat 19:54

A kezdés után egymásnak estek a felek és az első lehetőség a Vidi előtt adódott. Petrjak beadása után a gólra ácsingózó Nikolics elől Pillár mentett. A 11. percben megszerezték a vezetést a fehérváriak - Houri bal oldali szabadrúgása után Pátkai csúsztatott a bal alsó sarokba. Két perc múlva mindkét kapu veszélyben forgott: előbb a gólszerző Pátkai blokkolta Besirovic lövését, majd Karnitski fejesét Kovácsik tolta ki.

A félidő felét átlépve kis híján egyenlített a Mezőkövesd. Cseri emelt Besirovic elé, aki elől Fiola rúgta el a labdát. A 41. percben ismét a kövesdiek kerültek helyzetbe. Besirovic jobb oldali szöglete után Zivzivadze lőtt kapura, ám a grúz támadó már kisodródott helyzetben nem tudta irányítani a lövést. Egy perc múlva már Berecz lövése csattant a kapufán, a kipattanó után Cseri lőtt, ám Fiola - a visszajátszások alapján - könyökkel blokkolt.


A második játékrész kevésbé látványos játékot hozott. A 71. percben a vendégek közel jártak ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, ám Houri passza után a csereként beálló Nego fölé lőtt.

A 80. percben egyenlített a hősiesen küzdő Mezőkövesd - Pekár jobb oldali szögleténél az ötösnél berobbanó Pillár közelről a jobb alsó sarokba lőtt. Az utolsó percek kissé feszülté váltak, hiszen a hazaiak mesterét, Kuttor Attilát reklamálás miatt kiállította a bíró, a másik oldalon Joan Carrillo csak sárgát kapott szintén szöveg miatt.

Az eredmény nem változott, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó, folytatás kedden.

Magyar Kupa-elődöntő, első mérkőzés

Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC 1-1 (Pillár 80., ill., Pátkai 11.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Nesterov, Vadnai - Karnitski - Cseri, Berecz, Besirovic (Nagy D. 62.) - Zivzivadze (Takács T. 91.), Jurina (Pekár 62.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Houri (Elek 91.) - Funsho (Nego 69.), Kovács (Hodzic 77.), Petrjak (Nikolov 77.) - Nikolics (Futács 91.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz