MK-döntő: A Fradi nagyon simán verte a Paksot és a kupát is megnyerte a bajnokság után

A MOL Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros 3-0-ra legyőzte a Paksot, így a bajnokság után újabb címet nyert.
Privacsek András 2022. május 11., szerda 21:27
A MOL Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros 3-0-ra legyőzte a Paksot, így a bajnokság után újabb címet nyert.
Szerző: Privacsek András 2022. május 11., szerda 21:27

Az első helyzet a Paksé volt a 6. percben, Haraszti lövése azonban Blazicról pattant szögletre. A 16. percben egy szép támadás végén Marquinhos letette a labdát Zachariassennek, aki 10 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Nem sokkal később Marquinhos ívelt a kapu elé, Boli közelről lőtt, Nagy szögletre mentett.

A félidő közepén Pászka beadása után Zachariassen fejelt, Nagy védett bravúrral. A 36. percben Auzqui 25 méteres bombája a lécen csattant, a szünet előtt pedig Boli szélről az oldalhálóba bombázta a labdát.

A második félidő elején Marquinhos 14 méteres löketét Nagy ütötte ki. Az 56. percben veszélyeztetett a Paks is, Kovács 17 méteres lövését fogta Dibusz. A 70. percben két csere játszott össze: Böde passzolt Sajbánnak, aki helyzetbe került volna, de Pászka az utolsó pillanatban mentett.

A 83. percben eldőlt a döntő: Loncar ugratta ki Bolit, aki lefordult a védőjéről és ballal a kapuba lőtt (2-0). Három perccel később Wingo passzolt pontosan Bolihoz, aki 16 méterről a léc alá lőtt és kialakította a végeredményt (3-0).

Magyar Kupa-döntő:

Ferencváros – Paks 3-0 (Zachariassen 16., Boli 83., 86.)

Ferencváros: Dibusz - S. Mmaee, Blazic, Botka (Vécsei 81.) - Auzqui (Wingo 76.), Zachariassen, Esiti, Laidouni, Pászka (Civic 76.) - Boli, Marquinhos (Loncar 59.)

Paks: Nagy G. - Kovács (Nagy R.), Lenzsér, Szélpál, Szabó J, Medgyes – Balogh (Sajbán 46.), Windecker, Szabó B. (Tamás 67.) – Haraszti (Böde 67.), Ádám

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz