Fotó: vasasfc.hu

MK: A csereember kapásgóljával jutott tovább a Vasas az NB II-es csapat ellen

Zimonyi találatára Gresó még egy bombagóllal válaszolni tudott, ám a kispadról beszállt Otigba végül eldöntötte a továbbjutás sorsát.
Nyikes Zoltán 2022. október 18., kedd 15:18
Fotó: vasasfc.hu
Zimonyi találatára Gresó még egy bombagóllal válaszolni tudott, ám a kispadról beszállt Otigba végül eldöntötte a továbbjutás sorsát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 18., kedd 15:18

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának keddi játéknapja a Vasas nyíregyházi vendégjátékával indult. Az első 20 percben mindkét együttes egy-egy lövéssel próbálkozott, előbb Ihrig-Farkas, majd a túloldalon Kovács vette célba a kaput.

A 29. percben aztán már egy jóval nagyobb gólszerzési lehetőséget láthattunk, miután Deutsch rántotta le Ihrig-Farkast a 16-oson belül, amiért tizenegyest kapott a Vasas, de a megítélt büntetőt Radó a jobb alsó mellé gurította. Fél perccel később kis híján megbosszulta magát a kihagyott 11-es, egy hazai támadás végén Gresó lövését hárította lábbal Dombó, majd a 34. percben Márkus tette próbára a vendégek kapusát.

A 42. minutumban megszerezte a vezetést a Vasas: Ódor a jobboldalról, a 16-oson belülről adott középre, ahol Vida lőtt kapura 10 méterről, próbálkozása a kapuelőtér előtt álló Zimonyiról pattant a hálóba, 0-1.

A második játékrész Ihrig-Farkas lövésével és Nagy Sándor védésével indult, majd már a 60. percben jártunk, amikor Gresó 16 méterről nagy gólt lőtt a jobb sarokba és ezzel egyenlített a Nyíregyháza.

Ezt követően mezőnyfölényben játszott a Vasas, Kondás Elemér cserékkel próbált frissíteni csapatán, egyik változtatása pedig be is vált, a 81. percben ugyanis a végig remekül játszó Ihrig-Farkas jobboldalról érkező beadását lőtte a 65. percben beállt Otigba kapásból a jobb alsóba, 8 méterről - 1-2.

Nem sokkal később Novothny majdnem lezárta a meccset, de Nagy Sándor bravúrral védte ziccerét. A Vasas végül megtartotta előnyét és továbbjutott Sényőn a Nyíregyháza ellen.

MOL Magyar Kupa, 4. forduló

Nyíregyháza (NB II)–Vasas 1-2 (Gresó 60., ill. Zimonyi 42., Otigba 81.)

Nyíregyháza: Nagy S. - Szokol, Farkas (Jánvári, 46.), Baki, Deutsch (Sigér, 46.) - Csősz, Márkus (Szerető, 74.) - Pekár, Artner (Pantovic, 56.), Gresó (Novák, 79.) - Kovács Á.

Vasas: Dombó - Szivacski, Iyinbor (Hidi, 59.), Ódor (Otigba, 65.) - Ihrig-Farkas, Vida (Novothny, 79.), Hidi M (Berecz, 65.), Márkvárt, Cipf - Zimonyi, Radó (Géresi, 59.).

Olvastad már?
Kleinheisler hiába a csapat legjobbja, hamarosan távozhat a horvátok szerint - ez áll a háttérben
A magyar válogatott játékosának nem tudnak komolyabb fizetésemelést ígérni az új szerződésében, így valószínűsíthető, hogy elhagyja Eszéket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz