MK: A Fradival 48 éve történt hasonló blama, mint most - a szezon végén azonban KEK-döntőt játszottak Nyilasiék

Az elmúlt évek legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Ferencváros a Magyar Kupában azzal, hogy a legjobb 32 között kiesett az NB III-as Iváncsa ellen. Előfordult azonban már hasonló a zöld-fehér klub történetében.
Privacsek András 2022. október 20., csütörtök 10:16
Az elmúlt évek legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Ferencváros a Magyar Kupában azzal, hogy a legjobb 32 között kiesett az NB III-as Iváncsa ellen. Előfordult azonban már hasonló a zöld-fehér klub történetében.
Szerző: Privacsek András 2022. október 20., csütörtök 10:16

Olyan már több alkalommal megesett a Ferencvárossal, hogy NB II-es csapat ellen kiesett a Magyar Kupából. Nem is kell messzire visszamenni az időben, 2019-ben Szergej Rebrov csapatát a Békéscsaba búcsúztatta.

Az iváncsai blamához hasonló eset azonban csaknem fél évszázada történt utoljára a Fradival. Az ulloi129.hu hívta rá fel a figyelmet, hogy a Ferencváros legutóbb 48 évvel ezelőtt, vagyis 1974-ben esett ki az akkor még Magyar Népköztársaság Kupából NB III-as csapat ellen.

A Fradi kezdőjében akkor olyan klasszisok léptek pályára, mint például Nyilasi Tibor, Juhász István vagy éppen Pusztai László.

Az ellenfél a Vasas Izzó volt és a Tábor utcában 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, 11-esekkel pedig a harmadosztályú gárda jutott tovább a legjobb 32 közé. Érdekesség, hogy Dalnoki Jenő csapata annak a szezonnak a végén KEK-döntőt játszott a Dinamo Kijevvel. A fél évvel későbbi, 3-0-ra elveszített bázeli fináléban pályára lépő kezdőcsapatból tízen a Vasas Izzó ellen is ott voltak.

Annyi hasonlóság mindenképp van a mostani iváncsai kiesés és a 48 évvel ezelőtti történések között, hogy a Ferencvárosnak ezúttal is jó esélye van arra, hogy a nemzetközi kupában maradandót alkosson. Négy forduló után ugyanis vezeti az Európa Liga-csoportját és már csak egy pontra van szüksége ahhoz, hogy megélje a tavaszt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz