"Kicsit zavar is, hogy ennyi az exújpesti" - a Fradi volt kapusa 11-est is lőne a bajnok ellen

Jova Levente volt csapatát ejtené ki a Magyar Kupából a Vasas és az FTC szerdai mérkőzésén. A 30 éves kapus szerint jó, hogy egy meccsen dől majd el a továbbjutás.
Nyikes Zoltán 2022. február 8., kedd 18:00
Jova Levente volt csapatát ejtené ki a Magyar Kupából a Vasas és az FTC szerdai mérkőzésén. A 30 éves kapus szerint jó, hogy egy meccsen dől majd el a továbbjutás.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. február 8., kedd 18:00

Jova Levente mindent megnyert a Ferencvárossal, amit itthon meg lehet. A Vasas kapusa a bajnokság és kupa mellett a Ligakupát is behúzta a zöld-fehérekkel, idén azonban ellenfélként száll szembe a Fradival a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

– Természetesen minél messzebbre szeretnénk eljutni a MOL Magyar Kupában. Az öltözőben az volt a kívánságunk, hogy összejöjjön egy meccs egy rangos ellenféllel, ez a Fradival teljesült is – mondta a molkupa.hu-nak a hálóőr. – A Vasas egy nagy klub komoly presztízzsel, ám mivel jelenleg a másodosztályban szereplünk, ebben a párharcban a szakma szerint mi számítunk a kisebb csapatnak. Itthon fogadjuk a Fradit, ami feltétlenül mellettünk szól. A Fáy utcába egyetlen ellenfél, így a Fradi sem jöhet úgy, hogy biztos a győzelmében. Kedvelem ezt a kuparendszert, izgalmasabb így a sorozat, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, bár én korábban is azok közé a játékosok közé tartoztam, akik nagyon szerették a Magyar Kupát.

A kapus elmondta, mivel a Vasas keretében rengeteg olyan játékos van, akik komoly NBI-es múlttal rendelkeznek, túlságosan nagy izgalom nincs az öltözőben a Fradi elleni rangadó előtt.

– Kicsit zavar is, hogy ennyi az exújpesti – mondta nevetve Jova, majd hozzátette, természetesen Feczesin Róberttel és Litauszki Róbertel is kiváló a kapcsolatuk.

Minőségét tekintve kiváló a keretünk, rengeteg olyan játékosunk van, akik képesek eldönteni egy ilyen hőfokú kupameccset, akár még egy olyan kiváló csapat ellen is, amilyen most a Ferencváros.

Jova január 30-án ünnepelte a 30. születésnapját, a kívánsága pedig az volt, hogy a Diósgyőr elleni bajnokit és a Ferencváros elleni MK-mérkőzést nullára lehozva nyerjék meg - mint ismert, az előbbi nem jött össze, hiszen ugyan gólt nem kapott a Vasas a DVTK-tól, de ők sem találtak a kapuba, így döntetlennel zárult az NB II-es rangadó.

– Jó érzés lesz a Fradi ellen játszani. Sok évet töltöttem el az Üllői úton, nagyon szép emlékeim vannak, de nagy nosztalgiázásra nem készülük, már csak azért sem, mert a mostani csapatból csak Dibusz Dénessel és Somaliával játszottam együtt.

Dénessel egyébként kiváló a kapcsolatom, sokszor beszélünk, követem a pályafutását. Mondtam is neki, hogy ha büntetőpárbajra kerül a sor, akkor készüljön, mert én odaállok rúgni neki, az biztos

– tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz