Honvéd: "Annyira nehezen jutottunk be a döntőbe, hogy biztos voltam benne: megnyerjük" - értékelések

A Honvéd saját nevelésű középpályása a 2017-es bajnoki cím után most kupát nyert nevelőegyesületével, kapusuk pedig két különböző csapatnál, két egymás utáni évben hódította el a trófeát.
Csakfoci Admin 2020. június 4., csütörtök 20:40
A Honvéd saját nevelésű középpályása a 2017-es bajnoki cím után most kupát nyert nevelőegyesületével, kapusuk pedig két különböző csapatnál, két egymás utáni évben hódította el a trófeát.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. június 4., csütörtök 20:40

Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd nyerte a 2019/20-as Magyar Kupát, a szerda esti döntőben 2-1-re legyőzve a Mezőkövesdet.

- A keddi interjúban még nem akartam mondani, de most már elárulhatom: biztos voltam benne, hogy nyerünk, Kálnoki-Kis Dávidnak mondtam is.

Annyira nehezen, néha rossz játékkal jutottunk be a fináléba, hogy ezek után biztos voltam benne, a döntőben jók leszünk és megnyerjük.

Nagyon jó érzés, hogy akadémistaként, Honvéd-érzelmű játékosként a bajnokság után a Magyar Kupát is megtudtuk nyerni a csapattal - nyilatkozta a honvedfc.hu-nak Gazdag Dániel. - A taktikánk az egész meccsen ült. Tudatosan hátrébb húzódtunk, próbáltunk biztos védekezésből kiindulni és abból gólokat szerezni, szerencsére számunkra kedvezően alakult a meccs. Pontosan, ahogy elterveztük. Nagyon boldog vagyok.

Tomás Tujvel egy éve a MOL Vidi FC hálóőreként a Honvéd ellen, most pedig már a kispestiek színeiben ünnepelhetett kupagyőzelmet.

- Nagyon jó érzés volt újra felemelni a kupát. Nagyon-nagyon szerettem volna a tavalyi siker után újra nyerni, ezúttal a Honvéd színeiben - mondta a klubhonlapnak a kapus. -Egyik mérkőzés sem könnyű, egy kupadöntő pláne. Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, de lehet, hogy mi egy kicsit jobban. Most még túl élénken él bennem az élmény, most nem is tudom megmondani, mi döntött a mi javunkra, csak az a lényeg, hogy sikerült! Ez az egész csapat érdeme volt!“

Olvastad már?
Pisont: „Most melózni kellett az eredményért”; Kuttor: „Jól játszottunk” – így látták az edzők a kupadöntőt
Pisont István, a friss Magyar Kupa-győztes Honvéd vezetőedzője felelevenítette a kispestiek ’89-es győzelmét, amelyből játékosként vette ki a részét. Kuttor Attila, a Mezőkövesd mestere szerint azt csinálták a fináléban, amit eddig is képviseltek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz