7 éve nem volt ilyen a magyar fociban: A Honvéd kupagyőzelme lezárt egy korszakot

2013 óta a kupát, 2014 óta pedig a bajnokságot sem tudta megnyerni magyar szakvezető. Most az MK-ban megszakadt a sorozat.
Dudás Gábor 2020. június 4., csütörtök 8:40
2013 óta a kupát, 2014 óta pedig a bajnokságot sem tudta megnyerni magyar szakvezető. Most az MK-ban megszakadt a sorozat.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 4., csütörtök 8:40

Pisont István személyében hét év után vezetett Magyar Kupa-győzelemre csapatot magyar edző, miután a Bp. Honvéd 2-1-re legyőzte a szerdai fináléban a Mezőkövesd együttesét (és nyilván ugyanez lett volna a helyzet, ha a Kuttor Attila irányította csapat ér révbe). Érdekesség, hogy Pisont a Honvéddal játékosként is megnyerte a Magyar Kupát, 1989-ben, és ő lett a klub történetében a második (Komora Imre után), aki futballistaként és trénerként is MK-győztes lett.

Legutóbb 2013-ban fordult elő, hogy hazai szakembert ért a csúcsra a második számú hazai sorozatban, akkor Kondás Elemér a DVSC-vel győzött a Győri ETO FC elleni döntőben (2-1). Azóta Bene Ferenc (DVTK - az eltiltott Szivics Tomiszláv hiányában), Pintér Attila (Puskás Akadémia) és Supka Attila (Honvéd) is döntőzhetett a magyar edzők közül, de végül egyikük sem tudta megszerezni csapatával a trófeát.

MK-győztes edzők 2013 óta:

2013: Kondás Elemér (DVSC)

2014: Nebojsa Vignjevic (Újpest)

2015: Thomas Doll (FTC)

2016: Thomas Doll (FTC)

2017: Thomas Doll (FTC)

2018: Nebojsa Vignjevic (Újpest)

2019: Marjo Nikolic (Vidi)

2020: PISONT ISTVÁN (Honvéd)

Hasonló a helyzet egyébként az NB I-ben is, igaz, itt "csak" hat éve állnak első hely nélkül a hazai szakemberek. 2014-ben ugyancsak Kondás Elemér, illetve a DVSC lett az aranyérmes, ám azóta csupa külhoni tréner nyert, sorrendben Joan Carrillo (Vidi), Thomas Doll (FTC), Marco Rossi (Honvéd), Marko Nikolic (Vidi) és Szergej Rebrov (FTC).

Látva a mostani idény alakulását és állását, aligha ebben a szezonban fog megszakadni a széria.

Olvastad már?
Pisont: „Most melózni kellett az eredményért”; Kuttor: „Jól játszottunk” – így látták az edzők a kupadöntőt
Pisont István, a friss Magyar Kupa-győztes Honvéd vezetőedzője felelevenítette a kispestiek ’89-es győzelmét, amelyből játékosként vette ki a részét. Kuttor Attila, a Mezőkövesd mestere szerint azt csinálták a fináléban, amit eddig is képviseltek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz