Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Magyar Kupa: Tizenegyespárbaj után a Puskás jutott tovább utolsóként a nyolcaddöntőből

120 perc nem hozott döntést, így drámai tizenegyespárbaj után dőlt el a továbbjutás sorsa.
Nyikes Zoltán 2023. február 9., csütörtök 21:45
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
120 perc nem hozott döntést, így drámai tizenegyespárbaj után dőlt el a továbbjutás sorsa.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 9., csütörtök 21:45

Csütörtök este rendezték a Magyar Kupa nyolcaddöntős körének utolsó mérkőzését, ahol az Újpest a Puskás Akadémia otthonába látogatott.

1. félidő

Már a 7. percben volt dolga a hazaiak kapusának, ekkor Antonov 13 méterről kísérletezett, jobb alsóba tartó lövését védte bravúrral Markek. A túloldalon is volt bőven esemény, a 23. minutumban Corbu a balszélen kapott labdát, majd befelé húzott és a 16-oson belülről lőtt a bal alsó mellé.

A 37. percben Bartolec szöglete után Zahedi csúsztatta a röviden középre a labdát, ahol Spandler érkezett, de már nem tudta kapura irányítani a fejest.

2. félidő

A fordulás után először Nagy Zsolt beadása után alakult ki veszély, amikor is Favorov fejelt hét méterről Hall mellett, de épp Nikolic kezébe. A 67. percben Hall kezezése után 19 méterről, szemben a kapuval lőhetett szabadrúgást Puljic, de Diaby fejjel blokkolt a sorfalban.

A másik kapu előtt Csoboth kapott jó kiugratást, majd a 16-oson belül a másik oldalon érkező Mudrinskihez akart továbbítani, de nagyot mentett Spandler. Hat perccel később Nikolic remek kirúgását szelídítette meg Csoboth, aki egészen lövőhelyzetig jutott, de pont oda lőtt, ahol Markek állt.

A rendes játékidő hátralévő részében keményen gyűrte egymást mindkét csapat, de végül nem sikerült eldönteniük még ekkor a továbbjutás sorsát, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

Hosszabbítás

Rögtön egy nagy helyzettel indult a hosszabbítás első félideje, Csoboth kapott jó kiugratást és 8 méterről célba vette a jobb alsót, csak centiket tévedett. A 95. percben tizenegyesgyanús szituációt követően reklamáltak nagyon az újpestiek, miután Gouré lövését követően a földön fekvő Spandler kezére pattant a labda a testéről - a játékvezető úgy ítélte meg, hogy vétlen volt a szituáció.

A 110. percben nehéz pillanatokat élt át az Újpest, Favorov és Corbu is kereste a jobbnál jobb lövőhelyzetet a 16-oson belül, végül kikerült a labda a szélre Brandonhoz, akinek lapos, éles beadása mindenki előtt elsuhant a kapu előterében.

Négy perccel később Puljic jobb alsóba tartó löketét tolta szögletre Nikolic. A 120. percben Slagveer szöglete után Corbu csúsztatását fejelte ki a gólvonalról szögletre Csongvai - ez volt az utolsó lehetőség, nem született döntés a 120 perc alatt.

Tizenegyespárbaj

Öt kör után a hazaiaktól Corbu, a vendégektől pedig Simon Krisztián hibázott, végül a hatodik körben eldőlt a továbbjutás sorsa, ehhez az kellett, hogy Gouré kihagyja, a korábbi Fradi-játékos, Batik pedig berúgja.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Puskás Akadémia-Újpest FC 0-0 - hosszabbítás után, tizenegyespárbajjal 5-4

Puskás: Markek - Bartolec (Slagveer, 88.), Spandler, Stronati, Nagy Zs. (Brandon, 106.) - Batik, Favorov - Levi (Van Nieff, 94.), Baluta (Gruber, 74.), Corbu - Zahedi (Puljic, 60.).

Újpest: Nikolic - Kastrati (Csongvai, 50.), Diaby, Hall, Antonov - Onovo (Simon, 83.), Jakobi (Boumal, 68.) - Pauljevic, Katona, Csoboth (Varga, 112.) - Mudrinski (Gouré, 91.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz