Nyűg lesz a Magyar Kupa az NB I-es klubok számára? – Tartalékos csapatok játszhatnak a nyolcaddöntőkben

A tizenkét csapatos NB I-ben a végletekig kiélezett harc várható a megcélzott pozíciók elérése érdekében, ezért nem lenne meglepő, ha a Magyar Kupát feláldoznák az együttesek.
Nyikes Zoltán 2019. február 19., kedd 16:16
A tizenkét csapatos NB I-ben a végletekig kiélezett harc várható a megcélzott pozíciók elérése érdekében, ezért nem lenne meglepő, ha a Magyar Kupát feláldoznák az együttesek.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 19., kedd 16:16

Három NB I-es tavaszi fordulót követően kedden és szerdán a Magyar Kupa küzdelmei is folytatódnak a nyolcaddöntő első mérkőzéseivel. Komoly kérdés, hogy mennyire lesz fontos az MK az élvonalbeli csapatoknak? Kiállnak -e a legjobb tizenegyükkel, vagy a kupa nyolcaddöntők áldozatául esnek a 12 csapatos NB I-ben jelenleg zajló "túlélőgyakorlatnak"?

A legjobb tizenhat között a négy másodosztályú és három NB III-as együttes mellett kilenc élvonalbeli csapat maradt talpon, amelyek számára kivétel nélkül fontos összecsapások jönnek a bajnokság hátralévő részében is, hiszen a tizenkét csapatos NB I-ben egyik gárda sem mehet biztosra, egészen az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem várható a kívánt helyezések megkaparintásáért.

A Magyar Kupában jelenleg is versenyben lévő gárdák közül a Szombathelyi Haladás, a Kisvárda és a Puskás Akadémia is a kiesés ellen küzd, a Ferencváros és a MOL Vidi FC a bajnoki címért harcol, a DVSC és a Budapest Honvéd a dobogóért és a nemzetközi kupaindulást érő helyekért versenyez, míg az élvonal szűkösségéből fakadóan a Paks és a Mezőkövesd Zsóry sem mehet biztosra, előre és hátra is kell tekinteniük a tabellán. Ide sorolható az NB II-ben a feljutásért menő Kaposvár dilemmája is, akiknek szintén nehéz feladat lehet, hogy melyik sorozatra koncentráljanak.

Honlapunk információi szerint komoly az esélye annak, hogy a Debrecen csak a B-csapatát szereplteti az Ajka ellen, de ugyanez várható a Honvédtól, a Kisvárdától, és egyes hírek szerint a Fradi és a Vidi is inkább a hétvégi bajnokin veti majd be a megszokott alapcsapatát.

FRISS: A Loki a Kosicky - Cikos, Kinyik, Mészáros, Barna - Kuti, Pávkovics, Nagy K., Damásdi - Takács T., Zsóri összeállításban (cserék: Hrabina, Szabó Á., Pintér, Nikitscher, Bárány, Jovanovic) futott ki az ajkai kupameccsen a gyepszőnyegre, azaz Herczeg András valóban a tartalékolás mellett döntött.

Nagy kérdés, hogy miként dönt majd a Puskás, a Paks és a Mezőkövesd szakmai vezetése, mindenesetre könnyen lehet, hogy a Magyar Kupával ebben a fordulóban az fordul majd elő, mint ami évekkel ezelőtt a Liga-kupával történt, hogy a B-csapatok játszóterévé válik.

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila mindenesetre a múlt héten a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában már előre elismerte, hogy a Ferencváros otthonában azokkal a játékosokkal fognak kiállni, akik az elmúlt hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptak, honlapunk pedig azon sem lepődne meg, ha több élvonalbeli klub is a "B-csapatával" állna ki a nyolcaddöntő első felvonásain.

Az elsődleges cél az NB I-es tagság megőrzése, ahhoz kell mindent alárendelni. Ez a hétközi kupamérkőzés nekünk nagyon rosszul jön, mert szombaton egy konkurens csapat, a Mezőkövesd ellen játszunk.

Szerdán, ha a Ferencváros stadionjában a legjobb csapattal állnánk fel, akkor szombaton sokkal kevesebb esélyünk lenne, ezért azok a játékosok fognak játszani, akik mostanában kevesebb lehetőséget kaptak. Ha ennek ellenére egy olyan eredményt érnénk el, akkor egy héttel később hazai pályán erősebb csapat lépne pályára a visszavágón – mondta Révész.

Olvastad már?
MK: Meglepetéscsapathoz látogat a Loki, apa-fia párharc a Honvéd meccsén – a nyolcaddöntő párosításai
Az Ajka-Debrecen mérkőzéssel veszi kezdetét a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntője, a párharc első összecsapását kedden 18.30 órától rendezik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz