Fotó: szise.hu

Magyar foci: Vizsgálja az MLSZ a 15 gólos különbséggel véget ért bajnokit, ami az aranyéremről döntött

Az MLSZ vizsgálatot indított a Szent István II hétvégi, 17-2-s győzelme után, ugyanis az együttes ezzel a sikerrel szerezte meg az elsőséget a ligában.
Csakfoci.hu 2024. május 29., szerda 18:44
Fotó: szise.hu
Az MLSZ vizsgálatot indított a Szent István II hétvégi, 17-2-s győzelme után, ugyanis az együttes ezzel a sikerrel szerezte meg az elsőséget a ligában.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 29., szerda 18:44

A hétvégén zárultak a küzdelmek a legalsó budapesti ligában, a BLASZ IV.-ben: a záróforduló május 24-én az Unione FC II-Lions FC (2-1) találkozóval indult, melynek végén a hazai játékosok tulajdonképpen bajnoknak tudhatták csapatukat, hiszen a második helyen álló Szent István SE II két nappal később játszotta az utolsó meccsét, nekik pedig ahhoz, hogy a tabella élére ugorjanak, hazai pályán legalább 15 gólos különbséggel kellett volna nyerniük az UDSE-Gázgyár ellen, amire eleinte igencsak csekély mutatkozott.

Ahogy azonban mondani szokták, a futballban bármi megtörténhet, és május 26-án meg is történt, ugyanis a Szent István II 17-2-re győzte le a Gázgyár legjobbjait, az Unione hatalmas bánatára - szúrta ki a nem mindennapi eredményt a rangado.24.hu. Ennek értelmében pedig a hazai gárda nemcsak a három pontot zsebelte be a gólzáporos mérkőzésen, hanem a bajnoki címet és a BLASZ III.-ba való feljutást is. A találkozón emellett Koncz Máté Bence mestertizenegyest ért el, és ezzel egyetlen forduló alatt 13-ról 24-re növelte góljai számát, így a góllövőlista második helyére került.

A mérkőzés kapcsán a rangado.24.hu az MLSZ-hez fordult, hogy van-e szabály arra vonatkozóan, hogy a magyar vagy területi bajnokságok utolsó mérkőzéseit egyazon időben kell elkezdeni, illetve hogy vizsgálja-e az MLSZ vagy a kérdéses mérkőzést.

- Kérdésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az MLSZ Budapesti Igazgatóság Versenybizottsága elindította a vizsgálatot a szóban forgó mérkőzéssel kapcsolatban - válaszolta a lapnak a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A lap a Gázgyár vezetését és az Union FC II. edzőjét, Détári Lajost is megkereste, de nem sikerült őket elérni, ahogy az Unione FC vezetői sem kívántak nyilatkozni. A bajnoki cím elhódítója azonban a klubhonlapon posztolt az egyesület sikeréről.

- Először is köszönjük ellenfelünknek a sportszerűséget, hogy eljöttek a mérkőzésre, kiálltak és menet közben sem vonultak le a pályáról, ahogy mások tették, vagy épp már ki sem álltak ellenünk a problémáik miatt. Az Unione FC II. pénteki győzelmével nehéz feladat elé állított minket, mert nem volt elég a győzelem az utolsó fordulóban, nagy arányú sikerre volt szükség. Már korábban is számolgattuk, mire számíthatunk, ha így vagy úgy alakulnak az eredmények a múlt heti csalódást keltő vereségünk után, beérhet-e még az a munka, amelyet ebbe a bajnokságba is fektettünk. „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen” szlogennel indultunk a meccsen. Megkezdtük a gólgyártást, de ellenfelünk sem feltartott kézzel érkezett, ők is bevették a kapunkat újra és újra, és több lehetőséget is elhibáztak. Vezetőedzőnk hajtotta a gyerekeket, akik az iszonyatosan nagy melegben, műfüvön, ivószünet nélkül mentek és csinálták, mert közösen hittünk abban, hogy sikerülhet. A kapott gólok után csüggedtünk ugyan, de nem adtuk fel. A vendégek pedig gyakorlatilag csere nélkül elfáradtak, és már nem jelentettek különösebb veszélyt a kapunkra, de tisztességgel helytálltak és bár nagyon várták a találkozó végét, kitartottak sportszerűségből. (!!!) A nagy melegben a mi koncentrációnk is lankadt, ellenfelünk lesre állítási kísérlete pedig több ízben is sikeres volt, ezért érvénytelenítették több találatunkat is, vagy a játékosaink nem figyeltek már eléggé és nem értek már vissza a hőségben, és még számtalan alkalommal lőttük körbe a kaput, amellyel nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk. Koncz Máté Bence pedig összességében mindössze egy találattal maradt le a megosztott gólkirályi címről. Az utánpótlásban összeszokott csapatunk gólzáport varázsolt ma a pályára, bármilyen hihetetlen is a kívülállóknak. Megálmodtuk, hittünk benne és megcsináltuk! - írta a bajnokság győztese.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz