Lőw a magyar fociról: "Mióta Csányi Sándor az MLSZ elnöke, elindult a fejlődés idehaza" - ezt gondolja az Újpest lejtmenetéről

Lőw Zsolt, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea labdarúgócsapatának másodedzője amikor ideje engedi, szívesen jön Magyarországra, hogy segítse a magyar szövetség (MLSZ), illetve a hazai szakemberek munkáját.
Csakfoci Admin 2021. október 5., kedd 8:58
Lőw Zsolt, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea labdarúgócsapatának másodedzője amikor ideje engedi, szívesen jön Magyarországra, hogy segítse a magyar szövetség (MLSZ), illetve a hazai szakemberek munkáját.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. október 5., kedd 8:58

A 42 éves tréner - aki ezúttal egy MLSZ-es kerekasztalbeszélgetés miatt utazott haza - hétfőn az M4 Sportnak azt mondta, bár nagyon sűrű a menetrendjük klubjával, annyira sokat kapott játékosként a magyar labdarúgástól, a válogatottól és a szövetségtől is, hogy felelősségel tartozik hazajönni és átadni a külföldön megszerzett tudását.

- Nagy kihívás egy ilyen előadássorozatot megtartani, most sem volt szinte semmi időm előtte, így először kérdezz-felelekben gondolkoztam, de aztán tegnap két kollégámmal éjjel egyig csiszoltuk a prezentációt, mert nem akartam felkészületlennek tűnni - fogalmazott Lőw. Kiemelte, fontos, hogy a magyar edzők előre tudjanak lépni, a legfrissebb információkhoz hozzájussanak és fejlődjön a hitvallásuk, ezért is kéredzkedett el a feleségétől erre a két napra

- A szakmai nyelvet 18 éve németül és angolul beszélem, így időnként kicsit nehéz megtalálni a szavakat. Mióta Csányi Sándor az MLSZ elnöke, elindult a fejlődés idehaza, biztatók a jelek - mondta a magyar szövetséggel kapcsolatban a tréner. Meglátása szerint nemcsak infrastrukturálisan újult meg teljesen a magyar labdarúgás, hanem nyitott fülekre találnak, amikor szeretnék megosztani az általuk megszerzett tudást.

- Az MLSZ nyitott az információkra és a tudásanyagra, próbál beépíteni a szervezetébe ezekből. Megújultak a képzések, illetve újak is indultak az utóbbi években, itt vannak az akadémiák, változott a bajnoki rendszer, most pedig szeretnék már óvodákba és bölcsődékbe is bevinni a labdarúgást - fogalmazott Lőw Zsolt.

A Chelsea másodedzője kijelentette, a magyar válogatottnak még mindig kiemelt szerep jut az életében, ugyanis több barátja - Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szalai Ádám - még mindig tagja a keretnek, ám a nemzeti együttes meccseit nem szakmai szemmel nézi, inkább egy pohár bor mellett kikapcsolódásként követi figyelemmel.

- A magyar válogatott folyamatosan része az életemnek. Játékosként is az volt, és edzőként is figyelemmel kísérem. Még mindig ezer szállal kötődöm a válogatotthoz, úgyhogy ha nem is mindig szakmai szemmel, de egy pohár bor mellett figyelemmel követem majd a meccseket - reagált, mikor arról kérdeztük, mennyire tartja rajta a szemét a válogatott vb-selejtezőin.

Egykori csapata, az Újpest jelenlegi gyenge teljesítményéről - a lila-fehérek nyolc forduló alatt szerzett három ponttal nyeretlenül utolsók az OTP Bank Ligában - megjegyezte, fájó látnia, hogy szeretett klubja hosszú évek óta lefelé csúszik, noha az újpesti szurkolók megérdemelnének egy olyan csapatot, amely a legjobbak között van Magyarországon. A maga részéről ezt leginkább egy magyar tulajdonosi körrel tudja elképzelni, de ő maga is, amivel csak tudja, mind a mai napig segíti az UTE-t.

- Nagyon-nagyon fájó pont ez nekem. Gyönyörű időszakot töltöttem Újpesten, 1988-ban, 9 évesen igazoltak le, és az egész gyerekkoromat ott töltöttem, 14 éven át voltam a klub labdarúgója. Vannak olyan szlogenek, hogy "nekem lila a vérem", azt gondolom, 14 éves újpesti múlttal, én ezt tényleg elmondhatom. A családom a mai napig ott él, nagyon nehéz azt megélni, ami az elmúlt években történik. Nem akarok hibást keresni, a lényeg az, hogy hosszú évek óta csúszik le az újpesti foci, pedig Újpest is megérdemelne egy olyan tulajdonosi kört, amely arra szintre emeli, ami megilleti, hogy újra Magyarország legjobb klubja lehessen.

Jelenlegi munkaadójáról, a Chelsea-ről azt mondta, BL-győztesként már nem ők az üldözők, hanem mindenki őket üldözi, ez pedig külön nehézség számukra.

- Az Európa-bajnokság után a játékosok különböző erőnléti állapotban és csoportokban jöttek vissza, ezt az elején nehéz volt összehangolni. Emellett mindenki változtat ellenünk a játékrendszerén és a játékfelfogásán, mert az egy pontnak is örülnek, ez pedig alaposan megnehezíti a dolgunkat. Azon dolgozunk, hogy a BL-győzelem okozta önbizalom ne menjen a teljesítmény rovására. Egy pici döccenő után azt gondolom, jó úton járunk - utalt arra Lőw, hogy bár a londoniak a Manchester Citytől és a Juventustól is kikaptak, szombati, Southampton elleni győzelmükkel vezetik a Premier League-et. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz