Fotó: haladas.hu

Lehangoló hírt kapott, ebben az évben már nem játszhat az NB II-es csapat alapembere

8-9 hónapos kihagyás vár a szombathelyi Csonka Bonifácra.
Nyikes Zoltán 2024. április 12., péntek 9:32
Fotó: haladas.hu
8-9 hónapos kihagyás vár a szombathelyi Csonka Bonifácra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 12., péntek 9:32

A Szombathelyi Haladás védője, Csonka Bonifác a soroksári mérkőzésen szenvedett térdsérülést - le is kellett cserélni, a Budafok elleni 2-0-ás győzelmet a lelátóról nézte végig. Az NB II-es klub hivatalos oldala azt írja: "Csonka túl van az MR-vzsgálaton és az eredmény lehangoló: a térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja."

A 26 éves játékos a klubhonlap érdeklődésére elmondta: hiába "csak" részlegesen - és nem teljesen - szakadt a szalag, nem tartja a lábát, amely így instabil. Nagy valószínűséggel műtét és körülbelül 8-9 hónapos kihagyás vár a védőre.

A múlt vasárnapi, Budafok elleni mérkőzésen Kelemen Marko második gólja után a kispadhoz rohant, hogy társaival együtt Csonka Bonifác 15-ös mezét mutassa fel a lelátón ülő játékosnak. A védő elmondta, nagyon jólesett számára a gesztus, az, hogy társai mellette állnak a bajban. Csonka a most futó szezonban a Haladás egyik alapembere, 23 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, 21-szer a kezdőcsapatban.

A játékossal kapcsolatban friss hír, hogy jövő szerdán műtik meg a fővárosban, hat-hét hónap múlva kezdhet el óvatosan edzeni és újabb egy-másfél hónap mire bajnoki mérkőzésen szerepelhet.

- Az elején sokkolt a hír, nagyon magam alatt voltam, de most már kezdem feldolgozni, hogy hosszú ideig nem futballozhatok - mondta Csonka a klubhonlapon. - Persze most is változó még a hangulatom. Pedig 26 évesen mondhatni a legjobb futballistakorban vagyok - erre tessék, ez történt. Kis szerencse a nagy szerencsétlenségben, hogy nincs begyulladva a térdem, ezért már jövő szerdán megoperálnak.

Olvastad már?
Komoly hibája után nem kímélik Szoboszlait Angliában: "Nem tudott semmit hozzátenni, még romlott is a Liverpool játéka" - volt, ahol a mezőny legrosszabbjának látták
Többnyire alacsony osztályzatokat kapott a Liverpool magyar válogatott játékosa.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz